lauantai 23. helmikuuta 2008

William on nyrkit pystyssä


Talvilomakin on melkein lopuillaan, tulin eilen takaisin kaupunkiin, mökillä vietetyn viikon jälkeen. Ilmat eivät oikein suosineet täällä etelä-Suomessa vietettyä talvilomaa. Vain yhtenä päivänä saivat lapset kunnolla laskea mäkeä ja heitellä lumipalloja, mutta sellaista se joskus on. Ei tätä silti voi laskea miksikään ilmastonmuutokseksi, viimeksi samanlaista helmikuuta on vietetty vuonna 1943, jolloin Kaisaniemessä mitattiin 11 plusastetta, joten ilmastonmuutoshöpinät voi lopettaa suosiolla tähän.

Eipä pitänyt puhua ilmastosta, vaan Williamista. Satuin mökillä katsomaan viikolla Basaaria, suomalaisiin rasistisesti suhtautuvaa (asia-?)ohjelmaa tv1:stä, jossa esiintyi sudanilainen William, jota sossutädit paapoivat oikein urakalla, mutta silti ei mikään ottanut onnistuakseen. Oli suomalaisia tyttöystäviä Oulussa, lapsikin jonkun kanssa tehty, mutta kaikki oli mennyt pieleen. Sehän oli tietysti ohjelmantekijöiden mielestä suomalaisten rasistien syytä ja samaa mieltä oli William itsekin. William olikin käynyt taisteluun tuulimyllyjä vastaan nyrkein, eli lupasi hyökätä jokaisen häntä kiusaavan kimppuun nyrkeillä, oli jopa näin jo monesti tehnytkin. Voi William parkaa, kyllä menee hänellä huonosti, kun kaikki vain solvaavat ja mikään ei luonnistu, nyyh.

Olsikohan Williamin syytä kuitenkin tarkastella itseään ja asenteitaan peilistä, sillä Williamin omienkin sanojen mukaan, suomalaisia tulee, suomalaisia menee (puhuttaessa tyttöystävistä), mutta hän pysyy Williamina. Pitäisköhän Williamin, kun kerran niin huonosti menee, vaikkapa muuttaa Suomesta pois, jospa asiat siitä muuttuisivat paremmiksi?

Ei kommentteja: