lauantai 9. helmikuuta 2008

Puolalaiskaksikko kiinni useista murroista


Globalisaation ja EU:n myötä Suomessakin yhä kiihtyvällä tahdilla lisääntyvät ryöstöt, varkaudet, raiskaukset kulminoituvat tässäkin uutisessa. Puolasta saakka kannattaa tulla varkaisiin Suomeen, koska viranomaiset ovat täällä niin hyväuskoisia, että päästävät maahan kaikki kynnellekykenevät, kyselemättä mitään. Kyllä rajavalvontaa pitäisi tiukentaa kovastikin!

Syksyn ajan asuntomurtoja pääkaupunkiseudulla tehtaillut puolalainen mieskaksikko on yhä vangittuna.

- On viitteitä, että he ovat tehneet useita kymmeniä murtoja, sanoo rikoskomisario Kimmo Hyvärinen.

Varastetusta omaisuudesta on saatu takaisin vain murto-osa. Yhteistyössä paikallisten viranomaisten kanssa pääkaupunkiseudun poliisi on on tehnyt kotietsintöjä Puolassa.

Todisteet kertovat, että suomalaisten tavarat ovat levinneet ympäri Eurooppaa. Niiden takaisin saaminen vaikuttaa epätodennäköiseltä.

Vuosina 1980 ja 1982 syntyneet miehet eivät tehneet murtoja yksin, mutta Hyvärinen uskoo, etteivät heidän kumppaninsakaan ole enää Suomessa.

Hyvärisen mukaan asuntomurrot Vantaalla, Helsingissä ja Espoossa ovat huomattavasti vähentyneet sen jälkeen, kun miehet saatiin kiinni. Alkuvuonna tehtiin kuitenkin muutamia murtoja.

Poliisi jatkaa yhä murtojen esitutkintaa, koska kyse on laajasta rikossarjasta. Tapaus pyritään luovuttamaan syyttäjälle maaliskuun aikana.IS

Ei kommentteja: