torstai 7. helmikuuta 2008

HS: Islamilainen puolue on totta, vai onko?


Helsingin Sanomat, tuo lähes kulttilehden maineen saanut propaganda-aviisi, on jälleen tehtaillut uuden uutisen! Nyt kohteena on islamilainen rekisteröimätön yhdistys, joka HS:n mukaan on jo saanut puolue-statuksen ja kasvattaa arvoaan huikeasti! Totuus on kuitenkin toinen, nimittäin tuo Abdullah Risto Tammen uskonnollinen "puolue" ei ole oikeasti mikään puolue, sillä se ei ole saavuttanut vieläkään tuota maagista 5000:n kannattajan rajaa, joka oikeuttaisi rekisteröitymään varsinaiseksi puolueeksi. Kuten muistamme, on Risto Tammi varsinainen takinkääntäjä, eli kommunistista natsikannattajaksi, josta islamististiksi, on kulkenut "Abdullah" Tammen tie. Nyt kuitenkin HS ilmoittaa Tammen rekisteröimättömän yhdistyksen olevan siis jo puolueen. Miksi kukaan jatkaa tuollaisen aviisin tilausta, aviisin, joka joka uutisessaan jää kiinni perusteettomien uutisten julkaisemisesta? Miettikääpä oikeasti ihmiset tätä!

Islamilainen puolue uskoo saavansa kaksi edustajaa Helsingin ja yhden niin Espoon kuin Vantaankin valtuustoihin syksyn kuntavaaleissa. Valtuustopaikkoja tavoitellaan myös luultavasti Turussa, Tampereella ja Oulussa.

Ennen sitä ryhmän täytyy tosin päästä puoluerekisteriin, mikä edellyttää 5 000 kannattajakortin kokoon saamista loppukesään mennessä. Nyt niitä on puolueen puheenjohtajan Abdullah Tammen mukaan tuhatkunta.

Tammi esitteli puolueen kuntavaaliteemoja torstaina Helsingissä.

Kouluissa pitäisi puolueen mukaan opettaa islamilaisia perhearvoja ja islamin hengen mukaista seksivalistusta.

Nykymeno "kiihottaa", tekee lapsista "ylilatautuneita" ja edistää vapaita suhteita, Tammi arveli. Puolueen tiedottaja Imane Bellamine sanoi, että seksivalistuksen tilalle pitäisi saada muslimien tapa opettaa rakkauteen ja perhe-elämään liittyviä asioita isältä pojalle, äidiltä tyttärelle ja äidiltä pojallekin.

Musiikintuntien ja koulun juhlien ajaksi lapsilla pitäisi olla mahdollisuus Koraanin lukemiseen.

Lisäksi puolue haluaa vauhdittaa moskeijoiden rakentamista ja miesten ympärileikkauksia terveyskeskuksissa, sallia halal-teurastukset kaikissa kunnissa ja edistää kotimaisten luomutuotteiden käyttöä.

Alkoholijuomien myynti pitäisi lopettaa ruokakaupoissa ja alkoholimainonta kieltää.

Kuntatavoitteiden ohella Tammi esitteli myös puolueen ulkopoliittista linjaa. Yhdysvaltoja hän pitää "saatanallisena" Afganistanin miehittäjänä, eikä Suomen pitäisi hänen mielestään miehitykseen osallistua.

Tiedotustilaisuudessa oli paikalla suomalaista islamia Helsingin yliopistossa tutkiva filosofian tohtori Marko Juntunen, joka arvosteli voimakkaasti islamilaisen puolueen toimintatapaa.

Hän vaati joukkiota kertomaan avoimesti, mihin fatwoihin eli islamin tulkintoihin se nojautuu. Muuten puolueen tavoitteita ei hänen mukaansa voi kunnolla arvioida.

Paikalla oli myös eurooppalaiseen islamiin perehtynyt irakilainen tietokirjailija Yosif Haddad, joka oli hyvin huolissaan Suomen islamilaisesta puolueesta – muun muassa siksi, että se on sanonut kannattavansa šaria-lakia. Haddad huomautti, että laki on demokratian vastainen.

"He eivät tiedä, mitä he tekevät", Haddad sanoi.

"Kukaan ei voi väittää seuraavansa puhdasta islamia niin kuin he sanovat, sillä sellaista ei ole", Haddad sanoi tilaisuuden jälkeen.

Hän huomautti, että esimerkiksi muslimien perhe-elämää koskevat säännöt ovat täysin erilaisia eri maissa.

"Uskonto on ihmisen ja Jumalan välinen asia. Politiikka on ihmisten välinen asia", Haddad totesi.HS

Ei kommentteja: