lauantai 9. helmikuuta 2008

Thors soutaa ja huopaa


Astrid Thors on tullut julkisuuteen mielipiteinensä islamistisen puolueen rekisteröitymisestä. Samaan hengenvetoon hän haalii rikastuttajia lähi-idästä ja Afrikasta ja toisaalta haluaa rajoittaa ääripuolueiden syntyä. Se nyt vaan on tyhmää puuhastella asioiden kanssa, joista ei näytä mitään tajuavan. Jos kerran haluaa tänne islamilaista "kulttuuria", joutuu kärsimään sitten siitä, se on selvä. Kyllä tuonkin ålanderin olisi jo aika erota ja pysyä siellä saarellaan, eikä olla täällä kiusaamassa suomalaisia. Ehdottaisinkin, koskapa suomalainen, suomenkielinen, ei saa muuttaa Ahvenanmaalle, niin vastavuoroisesti ahvenanmaalaiset eivät saisi osallistua suomalaiseen politiikkaan!

Jos Suomen islamilaisen puolueen rekisteröinti onnistuu, olisi se maahanmuutto- ja Eurooppaministeri Astrid Thorsin (r.) mielestä osoitus puutteesta nykyisessä puoluelainsäädännössä.

Hän muistutti, että uusien puolueiden rekisteröinnissä tarkistetaan, että päätökset yhdistyksessä noudattavat demokraattisia periaatteita.

- Sen sijaan laki ei vaadi, että hyväksytään demokraattisia päämääriä tai kunnioitetaan ihmisoikeuksia. Suunnitelmat luoda islamistinen puolue osoittavat, että puoluelainsäädännössämme on vakava puute, Thors sanoi RKP:n puoluehallituksen kokouksessa perjantaina.

Tahot suunnitellun puolueen takana tähtäävät ministerin mukaan sharia-lain käyttöönottoon, mikä on islamin vastaista.

- Kulttuurien välinen dialogi ei hyödy islamistisen puolueen perustamisesta, Thors painotti.

Suomen islamilainen puolue kerää parhaillaan kannattajakortteja puoluerekisteriin rekisteröintiä varten. Puolueen oman ilmoituksen mukaan kasassa on tuhatkunta vaadittavasta 5 000 kannattajakortista.

Syksyn kunnallisvaaleihin puolue on ilmoittanut osallistuvansa ainakin suurissa kaupungeissa. Se julkisti kunnallisvaali- ja puolueohjelmansa torstaina

.STT

Ei kommentteja: