lauantai 23. helmikuuta 2008

Radikaali kiihkoislam leviää Suomessa


Radikaalit muslimit ovat saaneet yhä enemmän jalansijaa Suomessakin. Internetin myötä leviävä kiihkoislam aiheuttaa Suomessa miljoonatappioita vuosittain, kun lasketaan kaikki se rahamäärä, mikä menee islamin ja erityisesti islamin radikaalinsiiven tutkimiseen ja rikosten ennaltaehkäisyyn. Poliisit ovat jatkuvasti varpaillaan ja rahaa ja resursseja kuluu aivan turhaan. Tähän kaikkeen on olemassa selvä ja järkevä ratkaisu: estetään kaikkien uhkatekijöiden pääsy maahan jo rajalla, eli käännytetään riskiryhmät takaisin sinne, mistä ovat tulleetkin. Tuossa YLE.n uutisoinnissa pistää silmään "tutkija" Juntusen kommentti, missä hän pelkää, ei siis kiihkoradikaaleja muslimeja, vaan "rasistisia" suomalaisia. Voi hyvänen aika sentään! Siis jälleen kerran maansa tilasta huolissaan olevia suomalaisia, perheellisiäkin, syyllistetään rasisteiksi, jos uskaltaa sanoa jotain "suvaitsevaisista tutkijoista" poikkeavaa!

Suomessa nostaa päätään islaminuskon muoto, joka hakee innoitusta internetistä. Monet uskoa internetistä ammentavat muslimit kannattavat vanhoillista islamia.
Internetin kautta leviävä islaminusko ei ole juurtunut vain yhteen paikkaan, vaan verkko on maailmanlaajuinen. Mukana on myös paljon islamiin kääntyneitä suomalaisia, sanoo islamin tutkija Marko Juntunen Helsingin yliopistosta.

Suomalaisiin uusvanhoillisiin islamilaisiin kuuluu mm. Suomen Islamilaista puoluetta puuhaava Abdullah Tammi.

Tutkija pelkää vanhoillisten muslimien ja rasistien törmäystä.

- Huolestuttavaa on, että omaa muslimiuttaan esille tuovat uusvanhoilliset muslimit on otettu äärioikeistolaisten silmätikuiksi. Aseet, joilla sieltä lyödään takaisin, ovat ilmiselvästi voimistumassa, sanoo Juntunen.

Ei kommentteja: