perjantai 1. helmikuuta 2008

Presidentin mielestä Suomi on alistunut!


Presidentti Halonen (SDP) on sitä mieltä, että Suomi on alistunut globalisaatioon. Voi jumalauta sentään, ensin ko. presidentti hypettää globalisaation puolesta ja sitten vielä kehtaa haukkua alistumisesta! On aikoihin eletty! Onneksi päästään tuostakin kaksinaismoralistista eroon piakkoin! Toivottavasti päästäisiin suurimmasta osasta nykypoliitikoista eroon mahdollisimman vähillä vaurioilla!

Halonen: Suomi alistunut globalisaation kovaan puoleen

Presidentti Tarja Halonen arvioi, että Suomessa on alistuttu hyväksymään globalisaation kova puoli, koska täällä ei käydä yhtä kiihkeää keskustelua yritysten yhteiskuntavastuusta kuin Saksassa ja Ranskassa.

Halonen arveli tämän johtuvan siitä, että Suomi ja monet suomalaiset ovat voittaneet paljon globalisaation myötä. Hän puhui perjantaina ortodoksisen kulttuurikeskus Sofian avajaisissa Helsingissä.

"Puheenvuorot Stora Enson ja Nokian suurirtisanomisista Kemijärvellä ja Saksassa ovat kovin eri sävyisiä. Yritysten lopettamispäätökset tuskin muuttuvat kummassakaan maassa, mutta yrityksen yhteiskunnallista vastuuta perätään Saksassa paljon laajemmin kuin Suomessa, vaikka suhteellisesti Kemijärvi on menettänyt paljon enemmän teollisia työpaikkoja", Halonen pohti.

Puheessaan Halonen kysyi myös, mikä on yhteiskunnan rooli. Pohjoismainen hyvinvointiyhteiskunta maksaa, mutta samalla se myös ehkäisee kustannusten ja kärsimysten kasaantumista. Samalla se on edistänyt Suomen kilpailukykyä ja mahdollisuuksia edistää kestävää kehitystä. Suunta on nyt kuitenkin huolestuttava.

Ei kommentteja: