lauantai 9. helmikuuta 2008

Muka -kysely: Helsinkiläiset tahtovat ruuhkamaksut


Taas jaetaan disinformaatiota oikein urakalla. Kenen etuja tällaiset mielipideuutiset oikein ajavat. En tiedä yhtäkään ruuhkamaksuja kannattavaa täysi-ikäistä Helsingissä, se on varma!
Tällaisilla "tutkimuksilla" saadaan yleistä mielipidettä suopeammaksi, kun ruuhkamaksut, eli lisävero, otetaan käyttöön varmaankin piakkoin Helsingissä. Sitten loppuu meikäläisen autoilu, ei ole enää varaa matkustaa töihin ja siihen en ryhdy, että nyt työmatkani kestää n 20 minuuttia ja julkisilla se kestäisi noin 2 tuntia suuntaansa pahimmillaan. Täytynee muuttaa Helsingistä pois, siihen ilmeisesti nämä piipertäjät tähtäävät, että Hgissä ei asuisi enää kuin kulttuurillisesti oikeanlaisia asukkaita. Mistähän näiden kulttuurien elättämiseen tarvittavat rahat sitten tulisivat, kun veronmaksajat ovat muuttaneet ympäristökuntiin? Ai niin: "Mitä välii, kato rahathan tulisivat niinqu fattast!".

Pääkaupunkiseudulla ruuhkamaksujen käyttöönoton kannatus ja vastutus ovat lähes yhtä suuret, mutta erityisesti helsinkiläiset ja keskustan äänestäjät ovat niiden kannalla.

MTV3:n ja Suomen Lehtiyhtymän Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä käy ilmi, että Helsingissä asuvista ihmisistä peräti 54 prosenttia kannattaa ruuhkamaksuja, ja 38 prosenttia vastustaa niitä.

Suurinta vastustus oli Espoossa ja Kauniaisissa, jossa 50 prosenttia vastusti ja 41 prosenttia kannatti ruuhkamaksuja.

Vantaalla vastustus ja kannatus olivat tasan: molempaa mielipidettä edusti 47 prosenttia vastanneista.

Erot mielipiteissä kävivät hyvin ilmi yhteensä 1000 vastaajan otoksesta erityisesti puoluekannan kohdalla. Peräti 62 prosenttia henkilöistä, jotka harkitsevat äänestävänsä kuntavaaleissa keskustaa, kannatti ruuhkamaksuja. Vihreiden äänestäjien joukossa kannatus oli huikeat 75 prosenttia, ja Vasemmistoliitonkin 68.

Suurinta vastustus oli kokoomuksen äänestäjien parissa, jossa äänestäjistä 51 prosenttia vastusti ruuhkamaksuja. SDP:n kannattajista 41 prosenttia vastusti ja 52 prosenttia kannatti ruuhkamaksujen käyttöönottoa pääkaupunkiseudulla.IS

1 kommentti:

Jussi kirjoitti...

Kummallakohan on ollut laajempi otanta, sinulla vai Taloustutkimuksella? :-)