perjantai 29. helmikuuta 2008

Kielletäänkö seuraavaksi sianlihansyönti?


Ettei nyt vaan kukaan loukkaantuisi-, tai pahoittaisi mieltään! Nyt siis kiellettiin Laku-Pekka-laku sen rasistikseksi väitetyn tuotekääreen vuoksi. Tai ei kielletty itse lakua, mutta sen kääre. Kaikki vain sen takia, että eräs "opiskelija" aikanaan pahoitti mielensä. Minä puolestani olen pahoittanut monta monituista kertaa mieleni siitä, että maahanmuuttajat raiskaavat suomalaisnaisia. Kielletäänkö mamutkin? Eipä taideta kieltää, koska se ei olisi suvaitsevaisuususkovaisten mielestä oikein. Belgialaispankki muuten lopetti säästöpossujen jakamisen lapsille, koska se ei heidän mielestään ollut monikulttuurisessa yhteiskunnassa sopivaa. Voi hyvänen aika sentään!

Helsinki, STT
Makeisfirma Fazer luopuu lakritsipötköpaperia koristaneesta Laku-Pekka-hahmosta. Tänään julkistetussa uudessa kääreessä on tosin edelleen entisen hahmon siluettia muistuttava piparin muotoinen kuvio.
Fazerin mukaan uudella kääreellä halutaan ajanmukaistaa lakritsi "vastaamaan tämän päivän arvoja". Fazerin perinteinen lakritsihahmo on aiheuttanut väitteitä rasismista, jopa EU-parlamenttia myöten.
Fazer laati uuden käärepaperin yhdessä designtoimisto Tangon kanssa. TS

Ei kommentteja: