perjantai 29. helmikuuta 2008

Vanhustenryöstäjäromaneista osa kiinni


Poliisi on saanut kiinni osan eri puolilla maata vanhustenryöstöjä tehtailleista romaneista. Hyvä niin, sillä telkien taakse nuo mitään kunnioittamattomat rikolliset kuuluvat. Vastaisuudessa viranomaiset voisivat ottaa opiksi tästäkin jutusta, eli maahan ei pidä päästää näiden kansallisuuksien "turisteja", koska siitä ei hyvä seuraa. Ei EU, eikä Schengen-sopimus vaadi päästämään kaikkia halukkaita maahan, mutta viranomaisten linja on ollut ehdoton, ketään ei tutkita, koska EU niin sanoo! Tietenkin vastuussa näistä ovat ylimmät viranomaiset, eli maahanmuutto- ja eurooppaministeri Thors, sisäministeri Holmlund ja oikeusministeri Brax. He kuitenkin vain näpertelevät muiden pikkujuttujen kanssa ja vaaralliset rikolliset saavat näiden ministerien siunauksella mellastaa maassamme lähes mielinmäärin.

Tampereen poliisi otti torstaina kiinni kaksi pankkikorttivarkauksista etsintäkuulutettua romanialaista. Kiinni otetut kuuluvat viiden miehen joukkoon, jonka epäillään syyllistyneen pankkikorttivarkauksiin.

Miesten käyttämä Opel Vectra havaittiin torstaina Tampereen keskustassa sijaitsevassa pysäköintitalossa. Miehet saatiin kiinni läheisestä tavaratalosta.

Poliisi epäilee romanialaisten syyllistyneen noin 30 rikokseen. Poliisitutkinnassa on muassa varkauksia ja maksuvälinepetoksia, jotka on tehty eri puolilla Suomea. Rikosketjun tutkinta on keskitetty Tampereelle.

Viiden hengen joukosta kolme on vielä vapaalla jalalla. Poliisilla ei ole tietoa, millä kulkuvälineellä etsityt kolme miestä liikkuvat. Aiemmin miehet ovat liikkuneet Opel Vectralla, jossa on ollut itävaltalaiset rekisterikilvet.

STT/Iltalehti

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tampere. Tampereen käräjäoikeus vangitsi pakkokeinoasioita käsittelevällä osastolla perjantaina iltapäivällä kaksi torstaina kiinniotettua romanialaista miestä.

Käräjäoikeus totesi, että edellytykset miesten vangitsemiseen riittävät. Heitä epäillään syyllisiksi varkauksiin ja maksuvälinepetoksiin.

Tampereen poliisi etsintäkuulutti aikaisemmin viiden romanialaisen erityisesti vanhempiin naishenkilöihin kohdistuneista rikoksista.

Romanialaiset seurasivat pankkiautomaatin luona ja saivat ikäihmisen huomaamatta tunnusluvun selville ja anastivat käsilaukun tai lompakon sopivan tilaisuuden tullen.

Viisikko liikkui henkilöautolla, jonka poliisi on löytänyt. Tampereella henkilöauto on kirjattu epäiltynä 12 eri rokokseen. Autolla ehdittiin liikkua 13 eri paikkakunnalla19.2.–27.2. välisenä aikana.

Poliisi on saanut vihjeitä karkuteillä olevasta kolmikosta. Tarkistukset vihjeiden osalta jatkuvat. Poliisi pyytää ilmoittamaan kaikista asiaan liittyvistä vihjeistä lähimmälle poliisille.

Arvo Suomalainen kirjoitti...

Kiitos asiallisesta kommentista!