tiistai 13. marraskuuta 2007

Maanpetokselliset tunnusmerkit täyttyvät?


Vaihteeksi Rusi-asiaa. Sisäministeriön ylijohtajana, sangen korkeassa virassa siis, toimiva Cay Sevón (ent. Kankaanpää) kiistää jyrkästi ja tuohtuneena Alpo Rusin kirjassa olleen maininnan toimineensa DDR:n urkkijana. Tietysti hän kiistää, niinhän kaikki Rusi juttuun liitetyt nimet kiistävät, presidentti Halosta myöten! Koskahan saisimme nähdä täällä Suomessakin, että oikeus toteutuisi ja saisimme nämä, jos nyt ei ihan maanpetturit, niin ainakin varomattomasti toimineet tuomiolle ja heidän nykyiset asemansa purettua, ettei ainakaan enää lisää tulisi vahinkoa Suomelle? Oikeus ja kohtuus olisi, että kaikilta näiltä vietäisiin maine ja kunnia ja asetettaisiin diskriminaatioon, kuten he ovat tehneet lukuisille heitä poliittisesti vastaan olleille. Ennenvanhaan tuomittiin tällaiset menettämään kansalaisluottamuksensa, hyvä olisi taas ottaa käyttöön tällainen rangaistus. Ei vain taida korruptoituneessa oikeusjärjestelmässämme olla niin rohkeaa tekijää ja tuomaria, joka uskaltaisi tällaiseen ryhtyä.

Valtiotieteen tohtori Cay Sevón tyrmää valtiotieteen tohtori Alpo Rusin esittämät väitteet menneisyydestään. Sevón korostaa STT:lle lähettämässään kirjeessä, ettei hän ole koskaan ollut DDR:n valtiollisen turvallisuuspoliisin "urkkija", kuten Rusi väittää. Väite on syvästi loukkaava ja täysin perätön, hän tiivistää.

Rusi lainaa kirjassaan Vasemmalta ohi DDR:n suurlähetystössä diplomaatin asemassa olleen Klaus Bredowin Stasille kirjoittamaa selontekoa keskustelusta Sevónin (silloin Kankaanpää) kanssa. Sevónin mukaan Rusi perustaa urkkijaväitteensä tähän raporttiin.

"Työskentelin tuolloin SKP:n keskuskomitean kansainvälisellä osastolla, en Suomen rauhanpuolustajien pääsihteerinä, kuten Rusi väittää", kertoo Sevón. Sevón toimii ylijohtajana sisäministeriössä. Hesari

Ei kommentteja: