maanantai 19. marraskuuta 2007

Mustat suorat housut ja Mercedes-takki ryöstivät kioskin Helsingissä


Taas on mustasuorahousuisten "seurue" ollut liikkeellä aina niin korrektin Hyysärin mukaan. Tällä kertaa tunnusmerkiksi löytyi myös McLaren/Mercedes-pusakka. Kulttuurin mukaisesti, myös puukot olivat esillä törkeässä, kioskinmyyjälle varmasti traumoja aiheuttaneessa ryöstössä. Jos ja kun tekijät näin hyvien tuntomerkkien perusteella joskus saadaan kiinni, ehdottaa syyttäjä tuntuvaa rangaistusta. Kuten tapauksessa, jossa myymälään, missä tuolloin työskentelin, tuli seurue suorahousuisia ja väkivallalla uhaten yrittivät ryöstää tavaraa mukaansa. Kahden vuoden kuluttua seuranneessa oikeudenkäynnissä, jossa olin siis todistajan ominaisuudessa, ehdotti syyttäjä tosiaan tuntuvaa rangaistusta. Jaa mikäkö tuo ehdotettu rangaistus oli sitten? No 200€ sakkoja! Muahhahhaaaahhhaaaaa! Minua on uhattu kahdenkymmenen vuoden aikana, toimiessani kaupan alalla, kolmesti puukolla ja lukemattomat kerrat muulla väkivallalla, juurikin noiden suorahousuisten toimesta. Sattumaako, kuka tietää, ainakin eräs suorahousuisten yhdistyksen puheenjohtaja näin väittää!

Herttoniemenrannan R-kioski ryöstettiin sunnuntai-iltana kello yhdeksän aikaan. Laivalahdenportti 21:ssa sijaitsevaan kioskin edustalle oli poliisin mukaan tullut vähän ennen sulkemisaikaa neljän nuoren miehen seurue.

Kun kioskin myyjä oli mennyt sulkemaan kioskin ulko-ovea, seurueen noin 20-vuotias mies oli tullut sisälle kioskiin teräase esillä. Myyjää aseellaan uhaten mies oli vaatinut auki kassakoneen, jonka rahat hän ryösti. Saaliikseen ryöstäjä oli saanut myös päivän kassan kioskin kassakaapista. Ryöstön jälkeen mies oli paennut.

Poliisi ei ole saanut tekijää kiinni. Pakoreitistä tai -tavasta ei ole tietoa.

Poliisi pyytää ryöstöstä silminnäkijähavaintoja. Ryöstäjä on noin 170 senttiä pitkä ja hoikkavartaloinen. Hänellä oli päällään musta McLaren- ja Mercedes-Benz -logoilla koristeltu takki ja mustat suorat housut.

Silminnäkijähavaintoja voi soittaa rikospoliisille virka-aikana numeroon 189 5454 ja virka-ajan ulkopuolella numeroon 189 4006. Hyysäri

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Turvakamera? jokaisessa kiskassa on näitä kameroita vai olenko väärässä?