maanantai 26. marraskuuta 2007

"Nuoriso" mellakoi taas Pariisissa


Tämä suomalaisten medioiden uutisointi jaksaa kummastuttaa aina vaan. Taas on "nuoriso" ollut asialla Pariisilaisen maahanmuuttajalähiön mellakoissa. Moottoripyörävarkaat törmäsivät piripäissään poliisiautoon ja sen vuoksi "nuoriso" tuhosi hillittömästi ja otti yhteen poliisin kanssa. Tätä "kulttuuria" ilmeisesti kotimaiset hampunpössyttelijät haluavat Suomeenkin, se olisi niin ihqua! Avataan vaan rajat, niin pian on täälläkin noin reipasta "nuorisoa" esittämässä kulttuuri-installaatioitaan Helsingin lähiöissä. (Ktso. edellinen blogaukseni)

Kahden teini-ikäisen kuolema poliisiauton kanssa sattuneessa kolarissa sai illalla kymmenet nuoret raivoihinsa Pariisissa.

Nuorisojoukot ottivat yhteen poliisin kanssa ja sytyttivät rakennuksia, roskalaatikoita ja autoja tuleen Villiers-le-Belin lähiössä sekä ryöstivät naapurilähiön poliisiaseman.

Poliisin mukaan surmansa saaneet nuoret olivat ajaneet varastetulla moottoripyörällä päin poliisiautoa. Kyseessä ei ollut takaa-ajo, vaan nähtävästi onnettomuus, poliisilähde kertoi.

Pariisissa puhkesi marraskuussa 2005 vakavia lähiömellakoita sen jälkeen kun kaksi nuorta oli kuollut sähköaidasta saamiinsa iskuihin Clichy-Sous-Boisen lähiössä. Nuoret olivat ilmeisesti paenneet poliisia. Pohjalainen

1 kommentti:

Arvo Suomalainen kirjoitti...

Pariisin esikaupunkialueilla jatkuneissa mellakoissa on loukkaantunut illalla arviolta kuusikymmentä poliisia. Poliisin mukaan ainakin viisi loukkaantuneista olisi kriittisessä tilassa.

Levottomuudet Pariisin pohjoisosan lähiöissä jatkuvat jo toista yötä. Nuorisojoukot ovat heitelleet poliisia kivillä ja polttopulloilla sekä sytyttäneet autoja tuleen. Poliisi on yrittänyt taltuttaa väkijoukkoja kyynelkaasulla.

Hulinointi sai alkunsa, kun kaksi nuorta kuoli ajettuaan varastetulla moottoripyörällä päin poliisiautoa. Poliisilähteen mukaan kyseessä ei ollut takaa-ajo, vaan nähtävästi onnettomuus.

Pariisissa puhkesi kaksi vuotta sitten vakavia lähiömellakoita sen jälkeen kun kaksi nuorta oli kuollut sähköaidasta saamiinsa iskuihin ilmeisesti poliisia paetessaan.


STT-REUTERS-DPA-AFP


Toivottavasti Suomessa ei tarvitse koskaan nähdä tämäntyylisiä mellakoita.