maanantai 12. marraskuuta 2007

Itse Valtiaat lopetetaan vuodenvaihteessa


TV1:n satiirinen animaatiohjelma Itse Valtiaat lopetetaan vuodenvaihteessa. Tuo mainio irvailija on ollut ruuduissamme jo kuusi vuotta ja nyt se on siis päätetty lopettaa. Ilmeisesti jonkun poliitikon arvolle ei sopinut tehdä pilaa habituksestaan, joten ohjelmalle annettiin lopetuskäsky ylhäältä. Kauan ei tarvitse arvailla lopetuskäskyn antajaa, kyllä se viittaa nykyhallituksen päättäjiin. Tässä näkee taas tämän(kin) hallituksen jäykkäniskaisuuden ja herkkänahkaisuuden, mitään ei saisi arvostella, kun vedetään jo ns. herneet nenään. Taisi se koira älähtää, johon kalikka kalahti!

Ylen TV1:n poliittinen satiiriohjelma Itse Valtiaat loppuu vuodenvaihteessa. Ohjelmapäällikkö Harri Virtasen mukaan suurin syy lopetuspäätökselle oli maailman ja poliittisen satiirin muutos.

- Tätä muutosta ei pystytä enää näin vakaan ja vahvan formaatin sisällä toteuttamaan.

Virtanen lupailee, että poliittinen satiiri on jatkossakin tärkeällä sijalla Ylen TV1:n viihdeohjelmistossa. Hänen mukaansa useita pilottihankkeita on jo valmisteilla ja uuden poliittisen satiiriohjelman pitäisi päästä aloittamaan heti ensi vuoden alussa Itse Valtiaiden ohjelmapaikalla.

Itse Valtiaat ehti pyöriä ruuduissa kuusi vuotta. Parhaimmillaan tammikuussa 2002 sillä oli 882 000 katsojaa. Kaleva


Ei kommentteja: