maanantai 19. marraskuuta 2007

Kyllä on taas rahaa haaskattu


Mikä kumman vimma on suomalaisilla poliitikoilla ja virkamiehillä on haaskata veronmaksajien rahoja tyhjänpäiväisiin seminaareihin ja tilaisuuksiin kolmannen maailman korruptoituneille virkamiehille ja poliitikoille? Mitään hyötyä näistä ei ole, kaupankäynnin kannalta tulos on -merkkinen ja raskaasti, mutta rahaa on mittaamattomasti heitettävissä kankkulan kaivoon. Rahaa ei kuitenkaan helposti löydy esim. vanhusten ja lastenhoitoon , tai mielenterveyspalveluihin.

- Tilaisuus onnistui erinomaisesti, sanoo eduskunnan kansainvälisten asiain yksikön apulaisjohtaja Guy Lindström Afrikka-seminaarista.

Eduskunta järjesti seminaarin yhdessä Maailmanpankin alaisen instituutin kanssa lokakuussa.

Seminaariin osallistui parikymmentä parlamentaarikkoa Etiopiasta, Ghanasta, Keniasta, Mosambikista, Nigeriasta, Ruandasta, Tansaniasta ja Ugandasta.

Eduskunta huolehti vieraiden majoitus- ja ravintokuluista. Maailmanpankki puolestaan maksoi heidän matkansa.

Seminaari maksoi veronmaksajille yhteensä noin 27 000 euroa, mutta budjetti oli rakennettu noin 40 000 euron varaan.

- Hotelliöitä oli arvioitua vähemmän. Myös ateriakustannukset menivät hyvin raameihin, Lindström sanoo.

Lohikeittoa ja pippuripihviä

Vieraat asuivat Simonkentän Scandic-hotellissa, joka laskutti yöpymisistä 14 600 euroa. Jotkut vieraat olivat majoittuneina hotellissa pari päivää, jotkut taas useamman päivän.

- Perillä olo riippui lähinnä siitä, miten lennot oli saatu, LIndström sanoo.

Vieraille tarjottiin runsaat 2 000 euroa maksanut illallinen Lappiravintola Saagassa, jossa tarjolla oli muun muassa lohikeittoa ja poromiehen pippuripihviä. Seminaarin pääillallinen oli Kulosaaren Casinolla, jonka lasku oli runsaat 3 000 euroa.

- Se oli juhlallinen konferenssi-illallinen, mutta ei mitenkään ylenpalttinen, Lindström sanoo.

Amica puolestaan laskutti vieraille tarjotuista lounasbuffeteista noin 3 700 euroa.

Seitsemäs kerta

Vastaava seminaari järjestettiin Suomessa seitsemättä kertaa. Seminaarin aiheena oli demokratian ja parlamentarismin vahvistaminen sekä köyhyyden vähentäminen.

- Kutsumme tänne vuosittain kehitysmaista joitakin kansanedustajia ja virkamiehiä, joita koulutamme parlamentaariseen toimintaan, Lindström selittää.

Hänen mukaansa seminaari on osoittautunut toimivaksi.

- Osanottajat ovat olleet tyytyväisiä, sillä he ovat saaneet ajatuksia siitä, miten kehittää toimintaansa omissa parlamenteissaan. Selvää on, ettei mitään äkkinäisiä uudistuksia tapahdu, mutta seminaari on nähty hyödylliseksi. Iltalehti


Ei kommentteja: