sunnuntai 4. marraskuuta 2007

Suomessa yhä enemmän köyhiä


Hyvinvointivaltiota on ajettu ponnekkaasti alas kepu:n, demarien ja kokoomuksen toimesta jo 15:n vuoden ajan, laman jälkeen. Vaikka valtiohallinto ja poliitikot toista juhlapuheissaan puhuvat, on Suomi köyhtymässä kiihtyvällä tahdilla. Eräs merkittävä syy tähän kurjistumiseen on hallitsemattoman maahanmuuton lisääntyminen juuri tuolla aikavälillä. Maahanmuuttajat vaativat yhä enemmän ja enemmän rahaa ja asuntoja, antamatta mitään vastiketta tuolle sijoitukselle.

Valitettavasti suurimmiksi maksumiehiksi ovat joutuneet pieni-ja keskituloiset. Samoin nämä kansanryhmät kärsivät eniten maahanmuuttajien aiheuttamista vakavista rikoksista ja maksavat suhteessa eniten tästä eliitin harrastuksesta. Eihän maahanmuuttajat ole klusteroituneet eliitin asuinalueille, vaan juurikin pieni-ja keskituloisten keskelle, jolloin rikospiikit näkyvät juuri noiden ryhmien keskuudessa. Ja kyseisillä alueilla omistusasuntojen hinnat romahtavat ja vuokra-asuntojen vuokrat nousevat pilviin, koska maahanmuuttajien vuokrat maksaa sosiaalitoimi, jolloin vuokranantajat voivat pyytää asunnostaan mielivaltaisesti. Myös ko. asuntojen korjauskustannukset vaikuttavat toki vuokran nousuun, sillä maahanmuuttajat tuhoavat ympäristöään silmittömästi, eivätkä juurikaan osallistu niiden korjauskustannuksiin, vaan jäljet maksaa ja korjaa alkuperäinen suomalainen veronmaksaja.

Tutkija: Suomalaisten kahtiajako sen kun jatkuu

Suomi jakautuu jatkuvasti yhä rikkaampiin ja toisaalta yhä suurempaan köyhien joukkoon, sanoo tulo- ja varallisuuseroihin perehtynyt professori Matti Tuomala. Tuloerojen kehityksessä on hänen mukaansa ollut selvä trendi 10-15 viime vuoden ajan.- Polarisaatio näkyy tilastoissa selvästi. Suhteellinen köyhyys on kasvanut tasaisesti vuodesta 1994. Suurin piirtein samalle ajanjaksolle on ajoittunut suurituloisimpien tulo-osuuden voimakas kasvu. Ylin yksi prosentti on tuplannut osuutensa samaan aikaan aikaan kun suhteellinen köyhyys on kasvanut.Yksittäisen vuoden verotietojen perusteella ei hänen mukaansa voi kuitenkaan juuri tehdä johtopäätöksiä tuloerojen kehityksestä. Parempaa informaatiota on Tuomalan mukaan tarjolla joulukuussa, kun Tilastokeskus julkaisee tulonjakotilastonsa.Tuomalan mukaan pohjoismaisen hyvinvointivaltion ajatus on osoittanut viime aikoina pahoja rapautumisen merkkejä. Verotuksen progressiivisuus on vähentynyt selvästi kuluneen 10-15 vuoden aikana. Varallisuusvero on poistunut, ja myös perintöveroa ollaan poistamassa. Savon Sanomat

Ei kommentteja: