maanantai 7. tammikuuta 2008

Poliisi huolissaan maahanmuuttajien rikoksista


Kerrassaan ihmeellistä tarinaa tulee lehdistä, näin uuden vuoden alkupäivinä. Aiemmin hyssyteltyjä tilastoja maahanmuuttajien suhteessa isompia rikollisuuslukuja julkaistaan nyt jopa Turun Sanomissa. Mistähän nyt tuulee, että valtalehti uskaltaa sanoa sen vihdoin ääneen, mikä näissä monikulttuurisuuskriittisissä blogeissa on sanottu jo vuosikausia. Alkaako äänestäjien paine vaikuttaa näin kunnallisvaalien alla, vai mikä on?

Turussa osuus väkilukuun suhteutettuna yli kaksinkertainen

Maahanmuuttajien rikosten määrä huolestuttaa poliisia

Poliisi on huolestunut ulkomaalaistaustaisten henkilöiden rikollisuuden kasvusta. Turun poliisille viime vuonna ilmoitetuissa rikoksissa ulkomaalaistaustaisten osuus väkilukuun suhteutettuna oli yli kaksinkertainen suomalaisiin verrattuna. Tilastot ulottuvat joulukuun alkuun.

Turun asukkaista ulkomaalaistaustaisia on noin kuusi prosenttia, mutta heidän osuutensa poliisille viime vuonna ilmoitetuista rikoksista oli lähes 13 prosenttia.

Tilastoissa ovat mukana myös turistien tekemät rikokset.

Ulkomaalaistaustaisten epäiltyjen osuus oli erityisen korkea seksuaalirikoksissa, ryöstöissä ja pahoinpitelyissä.

Nuorten tekijöiden osalta hälyttävin tilanne on ryöstöissä ja kiristyksissä, joissa 42 prosenttia epäillyistä oli ulkomaalaistaustaisia.

Sen sijaan vahingontekoihin, kuten paikkojen töhrimiseen, ulkomaalaistaustaisten epäillään syyllistyneen huomattavasti suomalaisia harvemmin.

Turun Sanomat kävi lisäksi läpi 25 viikon ajalta viime vuonna Turun käräjäoikeuden käsiteltäviksi päätyneet syytteet. Nimeen perustuneen tarkastelun perusteella syytetyistä oli ulkomaalaistaustaisia 17 prosenttia.

Hälyttävät rikostilastot on otettu esille Turun kaupungin riskikartoituksessa, jonka tekemisessä ovat mukana kaupungin lisäksi poliisi ja pelastuslaitos.

- Erityisesti nuorten osalta jotakin on tehtävä pian. Meillä ei ole varaa menettää tätä sukupolvea, korostaa Turun poliisipäällikkö Tapio Huttunen. TS

Ei kommentteja: