perjantai 25. tammikuuta 2008

Romanialaiskerjäläiset rikastuvat lapsiorjilla - sama Suomessakin?


Britanniassa on paljastunut laajamittainen ihmissalakuljetus- ja lapsiorjavyyhti, joihin on sekaantunut kerjäläisiksi miellettyjä romaneja. Suomessakin on näitä "kerjäläisiä" esiintynyt yhä enenevässä määrin Romanian EU-jäsenyyden myötä, mutta suomalaisviranomaiset eivät tee asian suhteen mitään, levittelevät vain käsiään. Helsingistäkin löytyi jo yksi liikehuoneisto täynnä kerjäämisessä ja varkauksissa käytettävää materiaalia ja saalista. Kivakiva, kun on "kulttuuria", ihastelevat yhteen ääneen Astrid Thors ja kumppanit!

Romanialaisvarkaat rikastuvat lapsiorjilla
25.1.2008 11:46

Lapsia salakuljetetaan Britanniaan kerjäläisiksi ja taskuvarkaiksi.

Saaliin rikollisliigat kuljettavat takaisin Romaniaan, missä niiden jäsenet rakennuttavat itselleen luksustaloja ja ajelevat ökyautoilla, brittilehti Daily Mail kertoo verkkosivuillaan.

Liigojen toimintatapa paljastui eilen, kun poliisi teki useita iskuja niiden käyttämiin asuntoihin. Kymmenen lasta otettiin huostaan ja 24 aikuista pidätettiin epäiltyinä ihmissalakuljetuksesta ja varkauksista, joiden arvo saattaa olla vuodessa jopa miljoona puntaa (1,37 miljoonaa euroa). Huostaan otettujen lasten ikä vaihteli alle yhdestä 17 vuoteen.

Operaatioon osallistui 400 poliisia. Viranomaiset kertoivat sen kuitenkin olleen vasta alku ja uumoilivat lisää pidätyksiä olevan tulossa.

Kolmioon oli ahtautunut 20 ihmistä

Rikollisliigojen salakuljettamia lapsia on lähetetty päivittäin Lontoon keskustaan tekemään taskuvarkauksia, monistamaan luottokortteja ja kiinnittämään varkauksien uhrien huomio itseensä toisen liigan jäsenen viedessä käsilaukun tai matkapuhelimen.

Sadat romanialaiset ovat asettuneet Sloughiin, missä asuntojen vuokrat ovat halpoja ja mistä on kätevä bussiyhteys Lontooseen.

Eilen poliisi löysi yhdestä Sloughissa sijaitsevasta kolmen huoneen asunnosta 12 aikuista ja kahdeksan lasta. Poliisi takavarikoi myös suuria summia käteistä ja joukon luottokortteja.

Varkauksien määrä lisääntyi huimasti

Poliisin mukaan taskuvarkaudet ovat lisääntyneet merkittävästi sen jälkeen, kun Romania ja Bulgaria liittyivät EU:hun vuosi sitten.

- Lontoon keskustassa poliisin tietoon tulleiden romanialaisrikollisten määrä nousi vuoden 2006 kahdestatoista 214:ään EU:n laajentumisen jälkeen, operaatiota johtanut poliisikomentaja Steve Allen kertoi Daily Mailille.

Hän arvioi jokaisen aktiivisen romanialaisrikollisen haalivan vuosittain noin 100 000 puntaa ja lisäsi, että viime vuonna Lontoon keskustassa tapahtui 700 varkautta enemmän kuin 2006 - kiitos romanialaisliigojen.

Daily Mailin tietojen mukaan suuri osa Romaniasta peräisin olevista rikollisista on romaneja. Iltalehti 25.1.2008


Ei kommentteja: