tiistai 14. elokuuta 2007

Työvoimapula pahenee Suomessa?


Valtiovalta toitottaa työvoimapulasta kiihtyvällä tahdilla. kuitenkin samaanaikaan irtisanotaan satoja ihmisiä ja tuotantolaitoksia suljetaan. Kaikki puheet työvoimapulasta voidaan jättää omaan arvoonsa niin kauan, kun irtisanomisia tapahtuu. Tällä työvoimapulahypetyksellä halutaan vain saada oikeutus maahanmuuton lisäämiselle ja sitä kautta amerikan mallista työperäistä köyhyyttä, jossa palkkatyöllä ei elä, jollei tee kolmea työtä putkeen ja sittenkin elintason säilyttäminen on vaikeaa.


Työministeriön kansliapäällikkö Markku Wallin sanoo sanomalehti Keskisuomalaisessa pelkäävänsä, että vaikeasti työllistettävien suhteellinen määrä kasvaa, kun työllistämistuen määrärahoja siirretään julkiselta yksityiselle sektorille. Hallitusohjelmassa julkisen sektorin työllistämistukia leikataan 100 miljoonalla eurolla neljän vuoden kuluessa. Tukea lisätään yksityisellä sektorilla.TS juttu


Ja toinenkin juttu löytyi, sekin taas Turun Sanomista.

Raisio aloittaa yt-neuvottelut

Elintarvikeyhtiö Raisio aloittaa yt-neuvottelut, jotka koskevat noin kolmeasataa henkilöä. Neuvottelut koskevat elintarvike- ja aineosat -yksikköjä sekä konsernipalveluja. Yhtiö arvioi, että niistä täytyy vähentää yhteensä kolmisenkymmentä henkilöä. Elintarvikeyksikön liiketulos oli tammi-kesäkuussa tappiollinen, ja ainesosat-yksikön liikevaihto ei kasvanut. Yt-neuvottelujen taustalla on myös eri yksiköiden sulauttaminen yhteen. Yhtiö myös jatkaa yt-neuvotteluja Nokian myllyn noin seitsemänkymmenen työntekijän kanssa. Neuvottelut voivat johtaa tehtaan sulkemiseen. Neuvotteluja voi olla edessä muissakin Raision yksiköissä.

Ei kommentteja: