perjantai 16. toukokuuta 2008

Näin monikulttuurisuus toteutuu, tällä kertaa Kuopiossa


Mitä saadaan, kun hyysärit pistävät erilaisia kulttuureja pelaamaan jalkapalloa? Saadaan mellakka aikaan, josta poliisitkin poistuivat! Ei vaan, ei se monikulttuurisuus oikeasti toteudu missään, uskokaa nyt hyysärit jo! Vai pitäisikö tuokin mellakka tulkita rasismiksi? Ai niin, eihän sitä voi tulkita rasismiksi, koskapa siihen ei osallistunut alkuperäisiä suomalaisia! Paitsi poliiseja...

Monikulttuurinen jalkapalloturnaus sai ikävän lopun perjantaina Kuopiossa, kun se jouduttiin keskeyttämään tappelun vuoksi. Turneen toisen välieräottelun jatkoajalla puhkesi kahina IFG Kuopion ja FC Irakin joukkueiden pelaajien välillä. Kuopiolaisjoukkueet koostuivat paikallisista maahanmuuttajista.

Koska tilanne ei rauhoittunut, päättivät ottelun erotuomari ja järjestäjät keskeyttää ottelun lisäksi koko turnauksen. Finaali ja pronssiottelu jäivät pelaamatta kokonaan.

-Ikävä tapahtuma, joka ei kuulu jalkapallokentille. Siihen asti turnaus sujui hienosti, kertoi piirijohtaja Pekka Ojala Palloliiton Itä-Suomen piiristä, joka oli mukana järjestelyissä.

Ojalan mukaan välikohtaukseen eivät osallistuneet kaikki pelaajat, sillä osa yritti rauhoitella riehujia. Väkivaltaisuudet alkoivat eräästä kamppailutilanteesta. Ojalan mukaan IFG Kuopion pelaaja katsoi, että häntä oli rikottu tilanteessa. Kun erotuomari ei viheltänyt vapaapotkua, pelaaja kimpaantui ja kahina alkoi.

Turnauksessa ehdittiin pelata 25 ottelua ennen keskeytystä. Turneeseen osallistui 15 joukkuetta, jotka koostuivat pääasiassa maahanmuuttajista. Myös Kuopion poliisien joukkue pelasi turneessa, mutta ei ollut enää paikalla välikohtauksen aikana.

Monikulttuurinen jalkapalloturnaus järjestettiin nyt kolmannen kerran Kuopiossa. Sen yhtenä tarkoituksena on lähentää kansallisuuksia. Järjestäjät päättävät myöhemmin, pelataanko turnausta enää jatkossa.

(MTV3 - STT)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toi on liioteltu juttu, kukaan ei ole loukkaantunut tai ei ole minkäänlaisia vammoja kellään.

Arvo Suomalainen kirjoitti...

Toisinsanoen, valehtelevatko järjestäjät, poliisi ja joukko sivustakatsojia?