perjantai 30. toukokuuta 2008

Nettiherjaukset veivät vankilaan


Seppo Lehto, tuo törkyherjan tunnettu mestari Tampereelta, on päätynyt sitten leivättömän pöydän ääreen. Itse olen satunnaisesti ja huvittuneena lueskellut, lähinnä Suomi24:n linkkien kautta, Sepon yhden miehen sotaa järjestelmää vastaan. Tuomio tuli aika rankkana, mistä voidaan vetää se johtopäätös, että tämä on virkamiesten vastaus Sepon kieltämättä räävittömälle kielenkäytölle. Mutta siltikin, ei kai nykyaikana ketään voida tuomita mielipiteidensä vuoksi, vai voidaanko? Voidaanko pian myös tuomita ajatusrikoksista, kuten eräs toinenkin käräjäoikeudessa ollut blogaaja, nimittäin Mikko Ellilä, näin väittää? Onko Seppo Lehto nyt sitten mielipidevanki, joita ei pitäisi olla enää nykyaikana, ainakaan Suomessa, demokratian mallimaassa?

Nettiherjaukset veivät vankilaan
30.5.2008 17:03

Netissä esitetyt lukuisat herjaukset toivat tamperelaismiehelle kahden vuoden ja neljän kuukauden linnatuomin.

Internetsivuilla esitetyt lukuisat herjaukset ovat tuoneet vankeustuomion kahdelle tamperelaismiehelle. Tampereen käräjäoikeus tuomitsi heidät törkeästä kunnianloukkauksesta, kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sekä uskonrauhan rikkomisesta.

Tuomitut halvensivat blogspot-sivuillaan värillisiä, islaminuskoisia sekä useita nimeltä mainittuja henkilöitä. Herjattujen joukossa on kolme tamperelaista poliitikkoa ja kolme Tampereen käräjäoikeuden syyttäjää. Oikeus määräsi suljettaviksi 40 blogspot.com-sivua.

Päätekijänä pidetty Seppo Lehto sai kahden vuoden ja neljän kuukauden vankeustuomion. Toinen tuomittu sai ehdollista vankeutta vuoden ja kaksi kuukautta. Miehet joutuvat lisäksi maksamaan kymmenientuhansien eurojen vahingonkorvaukset aiheuttamastaan henkisestä kärsimyksestä.

STT/Iltalehti

Ei kommentteja: