perjantai 30. toukokuuta 2008

Koska Suomessa protestoidaan?


Miksei yrittäjät Suomessa ole ryhtyneet protesteihin ja teiden tukkimisiin, kuten kollegansa euroopassa? Onko suomalainen vain niin saamaton, vai niin hyväuskoinen, jotta protesteihin ei ryhdytä? Vai olisiko suomalainen jo niin alistettu, sillä onhan suomalaisia lyöty valtiovallan toimesta jo vuosisatoja?

Polttoaineprotestit leviävät
30.5.2008 18:12

Eri puolilla Eurooppaa järjestettiin perjantaina mielenosoituksia polttoaineiden hintojen nousua vastaan. Mielenilmauksiin osallistui niin kalastajia kuin kuljetustyöntekijöitäkin.

Espanjassa ja Irlannissa kalastajat jakelivat mielenosoituksissaan ohikulkijoille ilmaiseksi kalaa. Espanjalaiskalastajat julistivat kalastusalusten polttoaineen hintojen nousseen 240 prosenttia vuodesta 2004, kun taas kalojen hinta on pysynyt entisellään.

Myös Portugalissa kalastusveneet pysyivät lakon takia rannassa. Italiassa kalastajat aikovat puolestaan lakkoilla ainakin siihen asti kunnes maan maatalousministeri suostuu tapaamaan heidät.

Kalastajien mielenilmaukset alkoivat Ranskassa kaksi viikkoa sitten.

Mukana myös Irlanti, Bulgaria, Belgia...

Euroopan komissio selvittää parhaillaan, millaisia tukitoimia EU pystyisi kalastajille mahdollisesti kohdistamaan.

Polttoaineen hintojen nousua vastaan järjestivät mielenosoituksia myös kuljetustyöntekijät ja kuljetusyhtiöt muun muassa Irlannissa, Bulgariassa ja Belgiassa.

STT-AFP-DPA/Iltalehti

Ei kommentteja: