maanantai 10. joulukuuta 2007

Vartijat Berliinin maahanmuuttajalähiön kouluihin


Onpas taas valitettavaa luettavaa, tällä kertaa Berliinistä. Siellä nimittäin ei saada maahanmuuttajanuoria muuten kuriin, kuin palkkaamalla vartijoita koulujen oville vahtimaan, ettei maahanmuutajataustaiset koululaiset raiskaa opettajia ja muita oppilaita ja hajoita kaikkea. Koskahan ensimmäiset vartijat ovat itä-Helsingin, tai Turun maahanmuuttajakansoitetuissa opinahjoissa?

Vartijat Berliinin kouluihin
10.12.2007 13:09

Yksityinen turvallisuuspalvelu alkoi tänään vartioida koulujen ulko-ovilla.

Berliinin pahamaineisena pidettyyn Neuköllnin alueen 13:a koulua vartioi tästä päivästä lähtien yksityisen Germania-turvallisuuspalvelun 20 jäsentä. Vartijoiden tehtävänä on pitää huoli ennen kaikkea siitä, ettei kouluihin saavu ulkopuolisia henkilöitä.

Turvallisuuspalvelun palkkaaminen kouluihin on Saksassa ennenkuulumatonta.

Neuköllnin koulut ovat kärsineet harvinaisen rajusta väkivallasta: alueen 76 koulussa on sattunut viimeisen kahden vuoden aikana yhteensä 53 vakavaa väkivaltatapausta, joista osaan on liittynyt kilpailevia nuorisojengejä ja huumekauppaa.

Alueen viranomaisten mukaan koulut eivät pystyneet enää täysin takaamaan oppilaiden ja kouluhenkilön turvallisuutta kouluaikana.

Aseettomien vartioiden on määrä vain silmämääräisesti tarkkailla koulujen sisäänkäynneillä, mutta tarvittaessa heillä on lupa tarkastaa koululaisten henkilöllisyys ja tutkia koululaukut.

- Olemme hyvin valmistautuneet, Germanian projektipäällikkö Klaus Hübner sanoi Süddeutsche Zeitungille.

Koulujen vartiointia on määrä jatkaa heinäkuuhun asti, ja operaatio maksaa noin 200 000 euroa. Kiistanalainen projekti on herättänyt Saksassa kiivasta keskustelua puolesta ja vastaan. Iltalehti


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Turun normaalikoulu yritettiin sytyttää palamaan

Turun Sanomat

Varissuolla sijaitseva Turun normaalikoulu yritettiin ilmeisesti sytyttää palamaan tiistai-iltana.

Bändiharjoituksissa kahdeksan aikaan illalla koulun musiikkiluokassa olleista lukiolaisista yksi huomasi luokan ikkunaritilän olevan liekeissä. Iltavahtimestari sammutti alkavan palon käsisammuttimella, ja pelastuslaitoksen yksiköt hoitivat kytevän ikkunaritilän jälkisammutuksen. Myös koulun pihalla ollut roska-astia oli sytytetty tuleen.

Palavan ritilän yläpuolella ollut ikkuna ehti poliisin mukaan räjähtää rikki kuumuudesta. Sytyttäjän epäillään käyttäneen jonkinlaista sytykettä tai jopa sytytysainetta.

Annikanpolulla toimivan normaalikoulun alueella oli nähty kolme huppupäistä poikaa, joista silminnäkijöiden mukaan ainakin kaksi oli tummaihoisia. Poliisi tutkii tapahtunutta tuhotyönä. Havainnot tekijöistä voi ilmoittaa poliisin palvelututkintaan, puh. 07187 46805.