maanantai 10. joulukuuta 2007

Kauppanaisia itänaapurista


Itänaapurin Tatjanat ovat taas kunnostautuneet oikein urakalla. Tällä kertaa ei ole kyse kuitenkaan itsensä kauppaamisesta, vaan toisten ihmisten. Toisella maatuskalla on ollut hiukan epäselvyyksiä yritystensä kirjanpidoissa. Normal, normal, sanovat venäläisnaikkoset.

Miljonäärinainen kiisti syytteet Lappeenrannassa

Venäläissyntyinen liikenainen Larisa Lisitsyn kiisti kaikki syytteet, kun häntä vastaan nostettu talousrikosoikeudenkäynti alkoi Lappeenrannassa maanantaina. Syyttäjä vaatii Lisitsynille ja hänen miehelleen rangaistusta kahdesta kirjanpitorikoksesta. Ne koskevat hänen kahta yritystään, jotka välittivät laitteita Venäjän öljyteollisuudelle länsimaista vuosina 1999-2003. Kihlakunnansyyttäjä Jarmo Toivolan mukaan kirjanpitolain säännöksiä rikottiin, kun Niko Traden ja Massum Traden maksuja ohjattiin erillisille asiakastileille. Syytetyt vaikeuttivat oleellisesti oikean ja riittävän kuvan saamista yhtiöiden tuloksesta ja taloudellisesta asemasta. Puolustuksen mukaan Larisa Lisitsyn ei voinut vaikuttaa venäläiseen kauppatapaan, eikä toiminta ollut Suomen lain vastaista.


Rajavartiosto paljasti ihmissalakuljetuksen

Kolmen alaikäisen nuoren matka Eurooppaan katkesi Ahvenanmaalla, kun rajavartiolaitos otti heidät kiinni. Kaakkois-Suomen rajavartiosto epäilee, että 52-vuotias venäläisnainen oli järjestänyt heidät laittomasti maahan. Nuoret ja nainen tulivat rajan yli Vainikkalassa marraskuun alussa. Nuorille oli haettu viisumit Saariselällä tapahtuvaa hiihtoleiriä varten, jonne oli tarkoitus matkustaa moskovalaisen hiihtoryhmän mukana. Nuoret jatkoivat pohjoisen sijasta länteen naisen johdolla. Helsingissä nainen luovutti heidät tuntemattomille henkilöille, jotka saattoivat heidät Ruotsin-laivaan. Nainen otettiin kiinni Vaalimaalla hänen ollessaan palaamassa Venäjälle. Hänet on vangittu. Nuoret puolestaan on otettu Suomen ihmiskaupan uhrien auttamisjärjestelmän piiriin. Turun Sanomat


Ei kommentteja: