sunnuntai 16. maaliskuuta 2008

Laittomasti maassaolevia löytyi yökerhoratsiassa Helsingissä


Poliisi teki ratsian kahteen helsinkiläiseen yökerhoon lauantaiyönä. Ratsian tarkoituksena oli etsiä laittomia maahanmuuttajia ja selvittää ihmiskauppaa, jota toki monessa, varsinkin pääkaupunkiseudun ravintolassa on esiintynyt. Loistavaa toimintaa poliisilta, joka vastoin ylempien viranomaisten määräystä, yrittää vähäisillä resursseillaan suorittaa lainmukaista valvontaa. Tätä valvontaahan muunmuassa maahanmuuttoministeri Astrid Thors yrittää estää kaikin keinoin. Samoin oikeusministeri Tuija Brax ja sisäministeri Anne Holmlund, jotka toimissaan ovat osoittaneet, jos ei nyt ihan lainvastaisuutta, niin ainakin nihkeyttä lain vaatimaan valvontaan. Onneksi poliisissa on sentään lakia tuntevia virkamiehiä, kun ei sitä löydy johtavissa ministerinviroissa toimivilta.

Poliisi ratsasi yökerhoja Helsingissä

16.3. 09:24

HELSINKI. Poliisi teki ratsian kahteen helsinkiläiseen yökerhoon sunnuntain vastaisena yönä. Tarkistuksessa etsittiin laittomasti maassa olevia ihmisiä.

Kohteina olivat keskustassa sijaitsevat Soho ja Alcatraz. Valvontaan osallistui poliisin eri yksiköiden lisäksi tullin ja rajavartiolaitoksen henkilöstöä.

Poliisi tarkasti yhteensä 59 henkeä, joista otettiin kiinni yhdeksän maassaololuvan ja henkilöllisyyden selvittämiseksi. Kaksi otettiin säilöön ulkomaalaislain perusteella ja kahdelle annettiin sakot seksuaalipalvelujen maksullisesta tarjoamisesta yleisellä paikalla.

Valvonnassa yritettiin myös puhutteluilla ja työoloista päättelemällä selvittää, olivatko jotkut yökerhojen työntekijät pakotettu töihin. STT/Etelä-Saimaa

Ei kommentteja: