perjantai 28. maaliskuuta 2008

Hollanti tutkii, rikkooko Koraani-elokuva lakia


Hollannin hallitus aikoo tutkia, rikkooko Greet Wildersin Fitna-elokuva lakia. Elokuva ruotii Koraania raskaalla kädellä ja nyt hallituksen suvaitsevat ovat sitä mieltä, että se on jo liikaa. Liikaa on myöskin mielestäni muutaman vuoden takainen elokuvaohjaaja Theo van Goghin murha kyseisen uskonnon takia. Miksi suvaitsevaisto hakkaa päätään seinään ja myötäilee islamisteja tässä(kin) asiassa? Eurooppa on syvällä suossa suvaitsevaiston vuoksi! Ja Suomi peesaa perässä, koska kyse on lopultakin vain öljystä ja rahasta. Meidän suomalaisten onkin aika ottaa etäisyyttä islamisteihin jokapäiväisessä elämässämme, jottemme tulisi tukeneeksi terroristeja. Lataa elokuva tästä.

28.3.2008 6:49

Pääministeri Jan Peter Balkenende kertoi asiasta myöhään illalla.

Oikeistopoliitikko Greet Wilders julkaisi Fitna-elokuvansa internetissä eilen. Elokuva arvostelee rajusti muslimien pyhää kirjaa.

Pääministerin mukaan hallitus pahoittelee Wildersin päätöstä julkaista filminsä. Hallitus oli pyytänyt Wildersiä pidättäytymään elokuvan julkistamisesta.

Heti julkaisun jälkeen maan johto otti etäisyyttä Wildersin näkemyksiin. Pääministeri toivoi, ettei elokuva herättäisi samanlaisia väkivaltaisuuksia kuin Tanskan Muhammad-pilakuvat kaksi vuotta sitten.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

todellakin kaikki pizza kebab kuppilat boikottiin vaan ihan kylmästi menkää pojat koti pizzaan vaikka lantin enempi maksaiskin.

Arvo Suomalainen kirjoitti...

Kiitos asiallisesta kommentista!