perjantai 7. maaliskuuta 2008

Avoimien työpaikkojen määrä laskuun Helsingin seudulla


Työvoimapula, työvoimapula!! Näin huutavat EK ja ministerit kiimassaan ja halajavat lisää maahanmuuttajia Suomeen. Samaan aikaan on sosiaalivirastojen kustannukset nousseet vuosikymmenessä lähes kolminkertaisiksi ja yksinomaan ja vain hallitsemattoman maahanmuuton seurauksena. Eivätkö nämä moku-uskovaiset päättäjät, ministerit, tajua mistä fattan rahat tulevat, vai mikä on? Raha ei oikeasti tule ilmasta, vaan siihen on veronmaksajat maksaneet puolet palkastaan. Sillä kokonaisveroaste Suomessa on 50%, kun se muissa EU-maissa on 20-30%, että repikää siitä!

Avoimien työpaikkojen määrän kasvu on taittunut Helsingin seudulla. Helsingin kaupungin verkkosivujen mukaan pitkään jatkunut kasvu taittui joulukuussa. Avoimien työpaikkojen määrä laski Helsingin seudulla 10 prosenttia edellisvuodesta.

Helsingissä avoimia työpaikkoja oli lähes 20 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Espoossa määrä väheni 15 prosenttia ja Vantaalla 7 prosenttia.

Kehysalueella sen sijaan avoimien paikkojen määrä kasvoi 35 prosenttia.

Työllisten määrä Helsingin seudulla kuitenkin nousi viime vuoden viimeisellä neljänneksellä lähes kaksi prosenttia edellisvuodesta.

Yksityissektori näyttää hiipuvan. HS

Ei kommentteja: