lauantai 29. maaliskuuta 2008

Aggressiivisia ruusunmyyjäkerjäläisiä Oulussa


On kumma, jos ei mitään lakia löydy näihin "ruusunmyyjiin", siis ammattirikollisiin, jotka huijaavat rahaa ihmisiltä eri puolilla Suomea. Tällä kertaa Oulussa kerjättiin aggressiivisesti ja jos rahaa ei herunut, käytiin päälle ja näytettiin ns. hanuria. Sisäministeri Anne Holmlund hoi, miksi et tee asian eteen mitään? Ministerin työhön ja virkavelvollisuuksiin kuuluu juurikin tällaiset tapaukset, mutta ei vain kuulu eikä näy mitään tekoja. Selvää virkavelvollisuuksien rikkomista, joka on muuten rikoslaissa tuomittavaa. Mutta eihän häntä tietenkään tuomita ko. rikoksista, sillä ylimpänä oikeusministerinä istuu toinen samanlainen moku-uskovainen aatesisar, Tuija Brax! Ja maahanmuuttoministeri Astrid Thors ei myöskään kommentoi mitään.

Ilmeisesti Romaniasta kotoisin olevat henkilöt kerjäsivät myymällä ruusuja euron kappalehintaan Oulun kävelykatu Rotuaarilla ja Uuden Seurahuoneen liepeillä perjantaina iltapäivällä.

Ruusuja kaupittelivat mies ja tyttö sekä naishenkilö.

Kaikki kolme käyttäytyivät aggressiivisesti ohikulkijoita kohtaan. Sivullisia seurattiin ja heidän peräänsä huudeltiin.

Valokuvaajalle näytettiin takapuolta

Myös Iltalehden valokuvaajaa kohtaan käyttäydyttiin hyökkäävästi. Kuvaustilannetta yritettiin väistää, ja lopulta kun kuvaaja ei antanut rahaa, hänelle näytettiin paljasta takapuolta.

Ruusuja kaupitellut nainen seurasi kuvaajaa tämän autolle saakka.

Ärhäkkäistä ruusunkaupustelijoista tehtiin perjantaina ainakin yksi ilmoitus hätäkeskukseen. Poliisin mukaan partio hälytettiin paikalle selvittämään tilannetta.

Muutamia ilmoituksia poliisille

Poliisille on tehty muutama ilmoitus Oulussa kerjäävistä ihmisistä. Oulun poliisin kenttätoimiston päällikkö Kari Seppäsen mukaan on erikoista, että heitä on näkynyt Oulussa myös talvipakkasilla.

Ruusukaupustelijoiden lisäksi ilmoituksia on tullut kahdesta harmonikalla musisoivasta mieshenkilöstä, jotka ovat kerjänneet Oulun keskustassa Rotuaarilla, Seppänen kertoo.

Pahimman häiriön miehet saivat aikaan soittamalla keskustan liikkeen oven edessä häiriten siten liikkeen toimintaa.

Miehet on nähty hanureineen myös Oulunsalossa. Seppäsen tietojen mukaan miehet kiertelevät siellä täällä asustaen ainakin osan aikaa autossa.

Kerjääminen ei ole Suomessa laitonta. Romanian kerjäläiset ovat viime aikoina herättäneet runsasta keskustelua etenkin pääkaupunkiseudulla. Iltalehti


Ei kommentteja: