maanantai 17. syyskuuta 2007

TS: Nuoret naiset yhä useammin seksuaalirikoksen uhreina


Ihanko totta? Onko Turun Sanomien toimittaja löytänyt vihdoin syyn ja seurauksen Turun seudun käsiin räjähtäneeseen raiskausaaltoon? No ei sentään, siitä ei ole pelkoa, että jutussa mainittaisiin maahanmuuttajat, jotka Turun(kin) seudulla tekevät varmasti 90% raiskauksista. Tällä kertaa syytä vieritettiin rikoksen uhreille, heidän humalatilaansa, internetiin ja vanhemmille. Jos rikosuhripäivystyksen aluevastaava ei löydä niin ilmiselvää yksittäistä syytä, olisko syytä vaihtaa tuollainen kettutyttö johonkin pätevämpään?

Nuorten naisten kokemien seksuaalirikosten määrä on kasvanut huomattavasti kuluvan vuoden aikana. Kuuden ensimmäisen kuukauden aikana poliisille on tehty 386 rikosilmoitusta, kun viime vuonna ilmoituksia tehtiin koko vuonna noin 500. Lisäystä on toistaiseksi ollut 55 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Rikosuhripäivystyksen aluevastaavan Tiina Rantasen mukaan kasvua ei voida selittää pelkästään ilmoituskynnyksen madaltumisella.

- Seksuaalirikosten määrä on yleisesti ottaen noussut, ei ainoastaan nuorten keskuudessa. Tähän ei ole löydetty mitään erityistä yksittäistä syytä, Rantanen sanoo.

Valtaosa seksuaalisesta väkivallasta jää ilmoittamatta viranomaisille. Vuosittain tapahtuu arviolta 6 000-10 000 raiskausta, joista rikosilmoitus tehdään noin 600 tapauksessa. Näistä 50-60 viedään oikeuteen ja 40-50 tuomitaan. Tästä koko uutinen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nuo tanttarat saisivat itse joutua puskaraiskauksen kohteeksi ennen kuin homman totuus alkaa valjeta(jos sittenkään). Idealismin sokaisema ei näe totuutta koskaan jos se on vastaan omaksumaansa ideologiaa.

Arvo Suomalainen kirjoitti...

Kyllä vain, tulee mieleen 70-80 luku, jolloin yhtään negatiivista kommenttia ei löytynyt Neuvostoliitosta. Ei mistään lehdestä, ei edes kokoomuksen silloisesta pää-äänenkannattajasta, Uudesta Suomesta. Itsesensuuri ei ole kadonnut mihinkään, idealismin kohde on vain vaihtunut kommunismista monikulttuuriin.