lauantai 8. syyskuuta 2007

Poliisi ratsasi harmaasta taloudesta epäiltyjä etnisiä ravintoloita Vantaalla


Vantaalla ratsattiin harmaasta taloudesta epäiltyjä ravintoloita. Ainakin toinen on omistajan nimestä päätellen etnistaustainen (YTJ:n tietokanta), toista en löytänyt ravintolan nimellä, lieneekö rekisterissäkään. Molemmissa kuitenkin oli paljon harmaan talouden tunnusmerkkejä. Kuten olen aiemminkin sanonut, nämä valtion tukea aloittaessaan saavat yritykset ovat rahanpesun ja veronkierron ykköspaikkoja, joista varmaankin monista rahoitetaan myös kansainvälistä terrorismia ja kymmenykset menevät usein islamisteille. Keskustelin kerran erään etnisen ravintoloitsijan kanssa ja tämä suoraan myönsi kymmenyskäytännön olevan käytössä. Ei ihme, ettei niistä sitten ole mahdollisuutta maksaa veroja ja muita lakisääteisiä maksuja. Itse olen lopettanut näiden ravintolapalvelujen käytön kokonaan, pizzaa voi ostaa kaupan pakastealtaasta, tai tehdä itse, jos tekee mieli roskaruokaa.Kuva ei liity uutisen ravintoloihin.

Pari vuotta aiempaa vähemmälle huomiolle jäänyt ravintola-alan harmaan talouden torjunta on saanut taas vauhtia. Nyt taannoisen erikoisprojektin kokemuksia hyödynnetään täsmäiskuissa. Tavoitteena on viranomaisten tiivis yhteistyö ja nopea tutkinta.
Vantaalla poliisi, verottaja ja alkoholitarkastajat yllättivät keskiviikkoaamuna kaksi ravintolaa. Taustajoukkoa epäiltiin veropetoksista ja kirjanpitorikoksista.
Hintojen kirjaamisella haettiin vertailutietoja alkoholin osto- ja myyntimääriin sekä maksettuihin veroihin. Hinnat ovat olleet edullisia: ison kolmosoluen on saanut alle neljällä eurolla.HS uutinen

2 kommenttia:

huolestunut kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
huolestunut kirjoitti...

(kirjoitusvirhe tuli tuohon ensimmäiseen)

Itse olen jo tovin ostanut pizzani Kotipizzasta, vaikka se vähän kalliimmaksi tuleekin. Samalla, kun jätän islamistit ilman tukeani, tuen suomalaista työtä. Muutenkin on mukava syödä pizzaa, missä on päällä kunnolla täytettä, ja kun tietää, etteivät ne täytteet ole missä sattuu säilytettyjä.