sunnuntai 29. heinäkuuta 2007

Millaisen naapurin Sinä haluaisit?


Naapureinani ovat juoppo, maahanmuuttajia ja ns. rakkauden ammattilainen. Vuosien varrella olen joutunut kutsumaan poliiseja useampaan kertaan, usein keskellä viikkoa, kun meno on äitynyt ja nukkua ei ole saanut mekkalan vuoksi. Eräs palestiinalaisen aiheuttama pedofiilitapauskin pihapiirissä kävi ilmi viime vuonna, tämä hyväkäs päästettiin tosin karkuun, ennenkuin tapaus tuli ilmi, takaisin kotimaahansa.

Viidennes suomalaisista ei halua homoa naapuriksi
ilma

Suomalaiset eivät toivo naapureikseen huumeiden käyttäjiä, alkoholisteja, ja henkilöitä, joilla on rikosrekisteri, kertoo Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalainen. Suomen Gallupilla teetetyn kyselyn mukaan jopa viidennes ei halua naapurikseen homoa, maahanmuuttajaa tai aidsia sairastavaa.

15-24-vuotiaat suhtautuvat muita kielteisimmin lastentarhoihin, vanhusten palvelutaloihin, vammaisten palvelukoteihin ja nykyiseen naapuriinsa.

Homoseksuaalit, tunne-elämältään tasapainottomat, poliittisiin ääriryhmiin kuuluvat tai rikosrekisterilliset naapuriehdokkaat aiheuttavat ahdistusta yli 65-vuotiaille.

Epätoivottuina naapureina pidetyt nuorisokodit tai mielenterveyskuntoutujien asuntolat saattavat osoittautua luultua helpommiksi.

- Ihmiset pelkäävät kaikkea tavallisuudesta poikkeavaa. Tosiasiassa nuorisokoti voi olla parempi naapuri kuin kuka tahansa, sillä siellä valvonta on ympärivuorokautista, sanoo erikoissuunnittelija Irmeli Perälä Länsi-Suomen lääninhallituksesta.

Nykyisen naapurinsa vaihtaisi kuusi prosenttia suomalaisista.-Kaleva


Ei kommentteja: