perjantai 29. elokuuta 2008

Raiskausten määrä noussut hälyttävästi!


Raiskausten ja muun väkivallan tekojen määrä on noussut hälyttävästi. Viranomaiset tunnustavat tämän, mutta eivät tee asialle mitään, vaikka sille olisi selkeitä ratkaisuja; maahanmuuttajien määrää on rajoitettava tuntuvasti, jotta tästä kierteestä päästään eroon!

Helsingin Sanomat:
Väkivaltarikoksia tehdään enemmän kuin koskaan
29.8.2008 10:00

Naisten osuus tekijöistä on lisääntynyt.

Pahoinpitelyitä tuli poliisin tietoon viime vuonna enemmän kuin koskaan aiemmin. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Lehden vertailussa olivat mukana tiedot vuodesta 1938. Poliisin tietoon tulleiden pahoinpitelyiden määrä on kasvanut yhtäjaksoisesti jo vuosien ajan.

Kuitenkin vuosien 2006 ja 2007 välillä tapahtui poikkeuksellisen suuri harppaus. Kaikki pahoinpitelyrikokset lisääntyivät yhteensä 12 prosenttia, törkeät pahoinpitelyt 16.

Poliisi selittää muutosta monilla tekijöillä.

- Alkoholin kulutus on lisääntynyt. Se on näkynyt meillä selkeästi. Esimerkiksi naisten osuus tekijöistä on kasvanut, sanoo Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikön johtaja, rikosylikomisario Kari Tolvanen Helsingin Sanomissa.

Pahoinpitelymäärien pitkäaikainen nousu johtuu myös ilmoitusalttiuden kasvusta, poliisin tehostuneesta toiminnasta, valvonnan lisääntymisestä julkisilla paikoilla ja lakimuutoksista.

- Todellinen väkivalta on kuitenkin myös lisääntynyt, Tolvanen sanoo.

Pahoinpitelyiden määrä nousee edelleen. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan tammi-kesäkuussa tuli ilmi kaksi prosenttia enemmän pahoinpitelyrikoksia kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Törkeitä pahoinpitelyitä poliisi kirjasi kuitenkin vähemmän kuin edellisvuonna.

Yli 25 vuotta väkivaltarikosten parissa töitä tehnyt Tolvanen sanoo, että teot ovat myös raaistuneet.

Myös raiskauksia tuli poliisin tietoon ennätysmäärä. Raiskauksia kirjattiin yli 20 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

IL

Ei kommentteja: