keskiviikko 16. huhtikuuta 2008

Poliisi varoittaa tiellä autoja pysäyttelevistä romianialaiskerjäläisistä


Varsinais-Suomen teillä on ollut harmia näistä Romanian muuttolinnuista, jotka kevään tullen ovat taas ministerien Brax, Holmlund ja Thors suosiollisella avustuksella pyrähtäneet maahamme. Nämä kerjäläiset ovat pysäytelleet autoja keskellä tietä ja aiheuttaneet runsaasti vaaratilanteita tielläliikkujille. Ilmeisesti ministerit eivät välitä siitä riskistä, että näistä pysäyttelyistä aiheutuvissa onnettomuuksissa mahdollisesti joku saa vielä surmansa! Helvettiin suomesta nämä ja vähän äkkiä! Täällä itä-Hgissäkin kävi eilen meikäläisen oven takana näihin ryhmiin kuuluva huonosti suomea puhuva kukkamyyjä, jonka passitin matkoihinsa. Väitti vielä, että heillä on poliisin antama lupa tähän kerjäysmuotoon. Pyytäessäni häntä näyttämään ko. lupaa, ei sitä kuitenkaan löytynyt.

Romanialaisten romanien kerjäläisryhmät ovat keskiviikon ja tiistain aikana pysäytelleet autoja valtateillä Varsinais-Suomessa. Poliisi on saanut asiasta runsaasti yhteydenottoja Turun ja Loimaan seudulla.

Turun poliisin mukaan ryhmät ovat pysäytelleet autoilijoita muun muassa Tampereen moottoritiellä sekä Raisiossa. Seurueet ovat yrittäneet kaupata pysäyttämilleen autoilijoille kultakoruilta näyttäviä esineitä. He ovat poistuneet paikalta nopeasti, ennen paikalle kutsutun poliisin saapumista.

Samaa on ilmennyt myös Loimaan seudulla. Loimaan poliisille on tullut liikennettä häiritsevistä seurueista kymmeniä soittoja kahden viime päivän aikana. Poliisi arvioi, että liikkeellä on useita porukoita, joihin kuuluu yhteensä kymmeniä henkilöitä.

Poliisi varoittaa ostamasta kerjäläisiltä mitään. Autoilijoita pysäyttelevistä seurueista tulee ilmoittaa heti hätänumeroon.

Poliisille valmistellaan parhaillaan ohjeita kerjäläisryhmistä aiheutuvien ongelmien käsittelyyn. Ohjeistuksen odotetaan valmistuvan viimeistään parin viikon kuluttua. STT/Iltasanomat

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.ruohonjuuri.com/viewtopic.php?f=16&p=264