torstai 24. huhtikuuta 2008

Maahanmuuttajien ajamat pimeät taksit vievät rahat ja pieksevät


Ahvenanmaalaisen Astrid Thorsin ja muiden moku-uskovaisten ministerien halajamat moniosaajat ovat kunnostautuneet yrittämisen saralla. Kun ei huvita tehdä rehellistä työtä vaikkapa taksirenkinä, niin he alkavat sitten pyörittämään omia "pisneksiään". Poliisin tietoon on tullut kymmeniä juttuja, joissa humalaisilta asiakkailta on viety kortit ja rahat ja vieläpä piesty matkan päätteeksi. Turussa muistaakseni pimeän taksin kuljettaja raiskasi kyytiin eksyneen nuoren naisen. Vaikka tuollaisten kyytiin nouseminen onkin omaa tyhmyyttä, varoitan silti kaikkia vahvasta humalatilasta huolimatta olemaan ottamatta tuollaista taksia. Ja ylipäätään nousemasta maahanmuuttajan tarjoamaan kyytiin, siitä saa vain vuorenvarmasti ikävyyksiä itselleen.

Poliisin tietoon on tullut toistakymmentä juttua, joissa pimeän taksin kyytiin nousseilta on viety lompakoita, pankkikortteja sekä kännyköitä kevään aikana Helsingissä. Uhrit ovat olleet yleensä vahvasti päihtyneitä miehiä.

Poliisin mukaan valetaksit pyydystävät asiakkaita lähinnä viikonloppuisin ravintoloiden lähettyviltä niiden sulkemisaikaan.

Tuhansia nostettu

Tekijöiden pyrkimyksenä on kyyditä asiakas pankkiautomaatille pankkikortin tunnusluvun urkkimiseksi. Kun se on saatu, tekijät nappaavat uhrilta kortin niin, ettei tämä huomaa mitään. Kortilla on sen jälkeen tehty nopeasti nostoja, enimmillään tuhansia euroja.

Tekijät ovat pyrkineet myös uhrin asuntoon kuljetuksen päätteeksi. Asunnoista on poliisin mukaan viety rahaa ja arvo-esineitä, muun muassa yhdeltä asianomistajalta anastettiin 3 000 euroa.

Ainakin yhdessä tapauksessa uhri piestiin, kun häneltä ei löytynyt kyytirahaa.

Useita tekijöitä

Poliisin arvion mukaan Helsingissä on liikkeellä useita pimeitä takseja. Kuljettajilla on yleensä apureita seurassaan. Poliisin tietoon tulleissa tapauksissa tekijät ovat useimmiten olleet ulkomaalaistaustaisia. Iltalehti


Ei kommentteja: