lauantai 6. lokakuuta 2007

Suomalaisia Tshadin operaatioon


Minkä ihmeen vuoksi Suomen pitää osallistua näihin kaikenmaailman operaatioihin, joissa ei saada aikaan muuta kuin rahan-, ja pahimmassa tapauksessa suomalaisten rauhanturvaajien hengenmenoa? On nämä suomalaiset tyhjäpääpäättäjät taas maailmanparannususkonnossaan niin kiihkeinä, että oikein sattuu päähän tällaista tavallista valkoihoista keski-ikäistä heteroa.
Rahaa palaa ja tulos on nolla, sama kuin heittäisi seteleitä uuniin.

Suomi varautuu osallistumaan suunnitteilla olevaan EU:n sotilaalliseen kriisinhallintaoperaatioon Tshadissa ja Keski-Afrikan tasavallassa. Varautumisesta sovittiin tasavallan presidentin ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan yhteiskokouksessa perjantaina.

Suomi varautuu lähettämään alueelle suojausjoukkueen tai 30-40 hengen erikoisjääkäriosaston, esikuntaupseereita sekä tarvittavat huolto- ja tukielementit. Operaatiosta annetaan selonteko eduskunnalle.

YK:n turvallisuusneuvosto pyysi syyskuussa EU:ta avustamaan alueen turvallisuustilanteen parantamisessa, edistämään humanitaarisen avun perillepääsyä ja tukemaan YK:n poliisien ja tshadilaispoliisien toimintaa. EU:n ministerineuvoston odotetaan päättävän operaation aloittamisesta lokakuun aikana. Turun Sanomat


Ei kommentteja: