keskiviikko 31. lokakuuta 2007

Islamilaistunut Ruotsi loukkasi Suomen ilmatilaa


Ruotsin Flygvärnetin (Ilmavoimat) sotilastiedustelukone on loukannut Suomen ilmatilaa jopa 11 km. matkalla. Ilmeisesti joku mullah on antanut käskyn, että Suomea täytyy vakoilla. On erittäin epätodennäköistä, että ammattilentäjät vahingossa loukkaavat toisen valtion ilmatilaa. Sen verran päteviä suunnistuslaitteita näissä koneissa nykyään on. Täytyy alkaa kaivelemaan kaapista maastopukua, naamioverkkoa ja haulikon täyteispanoksia. Pian rättipääsvenski- Mohammed tulee ja yrittää invaasiota väkisin, kun ei ole rauhanomaisesti vielä Suomessa siihen kunnolla pystynyt. Invaasio tulee joka tapauksessa, sillä siihen tahtiin nykyiset rauhanuskonnon edustajat sikiävät maassamme, hyysäreiden suosiollisella tuella.

Puolustusvoimien viestintäjohtaja Ossi Kervinen vakuuttaa, että puolustusvoimat selvittää, miksi poikkeuksellinen ilmatilaloukkaus sattui.

- Olemme jo ilmoittaneet asiasta Ruotsin edustajille ja he ovat ottaneet ilmoituksemme vastaan, puolustusvoimien viestintäjohtaja Ossi Kervinen sanoo.

- Tulemme kyllä kysymään ruotsalaisilta, miten on mahdollista, että tällaista tapahtui.

Kervisen mukaan ruotsalaiskoneiden ilmatilaloukkaukset ovat erittäin harvinaisia.

- Meidän tietojemme mukaan tämä tapahtui nyt ensimmäistä kertaa sen jälkeen kun aluevalvontaa koskevat säännöt muuttuivat 2000-luvun alussa, Kervinen kertoo.

Suomen ilmatilaan tunkeutui tänään peräti kaksi kertaa ruotsalainen Gulfstream IV G -tyyppinen sotilaskone.

Ensimmäinen tapaus sattui aamupäivällä kello 10.25 Ahvenanmaan eteläpuolella Itämerellä, ja toinen toinen kello 13.00 samalla alueella.

Ruotsalainen kone oli jopa 11 kilometrin syvyydessä Suomen puolella.

Ilmatilaloukkaukset kestivät molemmilla kerroilla useita minuutteja.

Wikipedia kertoo Gulfstream Aerospace G-IV:n olevan pitkänmatkan liikelentokone. Sitä käytetään siviilikäytön lisäksi myös ilmavoimissa. Ruotsin Flygvärnetissä (ilmavoimissa) se on sekä VIP-kuljetuksiin että elektroniseen tiedusteluun käytetty lentokonetyyppi. Se kulkee Ruotsissa nimellä spaningplan, joka tarkoittaa valvontakonetta. Iltalehti 30.10.2007

Ei kommentteja: