lauantai 6. lokakuuta 2007

Kiinalaismies tuomittiin veronkierrosta


Kiinalaismies tuomittiin vankeuteen ja maksamaan jättikorvaukset piraattituotteiden myynnistä. Helsingin Itäkeskuksessa suuressa myymälässä piraattituotteita myynyt kiinalainen Liang Xu sai 400000€ korvausvaateen ja tuomittiin veronkierrosta ja tuoteväärennösten myynnistä, sekä ravintola-alaan liittyvistä talousrikoksista kahdeksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen. Tämäkin kiinalaismiehen yritys on vain jäävuoren huippu maahanmuuttajien huijauksissa ja vero- ym. petoksissa. Ihmeellistä näissä jutuissa on se, että viranomaiset ovat kovin haluttomia tutkimaan näitä petoksia. Kassan ohi myyntiä tapahtuu jokaisessa etnisessä ravintolassa ja kauppaliikkeessä, se on varma. Ei tarvitse mennä kuin etniseen pizzeriaan ja tarkastella vaivihkaa, niin huomaa tämän seikan. Vain sokea ei voi olla huomaamatta tätä suurta huijausta.

Kiinalaismies joutuu vankilaan ja maksamaan jättikorvaukset Suomen laajimmasta piraattituotteiden myynnistä.

Helsingin käräjäoikeus totesi perjantaina Liang Xun syyllistyneen laajamittaiseen tuoteväärennösten maahantuontiin ja jälleenmyyntiin. Mies pyöritti kokonaista liiketoimintaa tuoteväärennösten ympärillä vuosina 2004-2005. Hän toi maahan ja myi edelleen väärennöksiä, joita löytyi neljästäkymmenestä tuotemerkistä.

Oikeus passitti Liang Xun vankilaan runsaaksi kahdeksi vuodeksi muun muassa törkeästä veropetoksesta ja teollisoikeusrikoksesta. Korvaussumma nousi liki 400 000 euroon, joista suurin osa on vältettyjä veroja ja tullimaksuja. Mies tuomittiin tuoteväärennösten lisäksi ravintola-alaan liittyvistä talousrikoksista. Turun Sanomat


Ei kommentteja: