maanantai 15. lokakuuta 2007

Maahanmuuttajat sopeutuvat parhaiten Ruotsissa?


Hesari on taas disinformaatiossaan ylittänyt itsensä. Tällä kertaa uutisena ja propagandan kohteena mikäpäs muu, kuin maahanmuuttajat. Ruotsia kehuttiin mm. siitä, että se on yksinään ottanut yli puolet Irakin pakolaisista. Rivien välistä voi lukea tämänkin monikulttuurisuususkovaisen toimittajan toiveen siitä, että Suomen pitäisi ottaa se toinen puoli.
Hesarin toimittaja, Kalle Koponen. on tulkinnut BBC:n tutkimusta omalla vapaalla kädellään, ja jälki on sen mukaista. Eipä Kalle mainitse vahingossakaan sanallakaan esim. Malmön mellakoista, tyytyy vain toteamaan, kuinka maahanmuuttajaparat joutuvat asumaan ankeissa lähiöissä. Kaleva muuten uutisoi sitten asian hieman toisin: Suomi kärkiviisikossa maahanmuuttajien kotouttamisessa. Tästähän Hyysäri ei sitten pukahtanutkaan, vaan antoi ymmärtää Suomessa olevan asiat huonosti maahanmuuttajien kannalta.

Tukholma. Ruotsi on osoittautunut EU:n parhaaksi maaksi integroimaan maahanmuuttajat maansa työ- ja yleiseen yhteiskuntaelämään. Laajassa tutkimuksessa mitattiin EU-maiden integraatiopolitiikkaa yli sadalla muuttujalla ja Ruotsi ylsi ainoana maana kiitettävälle tasolle kautta linjan, yleisradioyhtiö BBC kertoi verkkosivullaan. Hesari