torstai 24. heinäkuuta 2008

Khatia avoimesti Itäkeskuksessa


Arvo Suomalainen järkyttyi eilen puolenpäivän aikoihin Itäkeskuksessa. Odottelin Tallinnanaukion ovella vaimoani, kun sisältä saapasteli somali. Miehellä oli nippu kasvin oksia lehtineen kainalossa avoimesti tyyliin, jonka olen nähnyt kuvissa Afrikan sarven toreilta. Varmaksi en tietenkään tiedä ja kameraa ei ollut mukana, mutta ihmetellä täytyy. Ilmeisesti somalin rohkeudelle on viranomaisten hyväksyntä, somali tietää, ettei khatin, joka on siis huumausaine, myynnistä ja hallussapidosta kulttuurinrikastuttaja saa mitään tuomiota. Jos hänet pidätettäisiin, poliisi joutuisi laskemaan pian vapaaksi, sillä ylemmät viranomaiset ovat näin määränneet. Sehän kuuluu kulttuuriin, näet! Voi hyvänen aika sentään!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Millä tavoin se vaikuttaa sinun, minun tai ylipäänsä kenenkään elämään jos näet khatin lehden. Uhkasiko niiden hallussa pitäjä sinua jotenkin?vai pelkäsitkö tuon pelottavan khat-kasvin syöksyvän kimppuusi? Missä vaiheessa oli aika järkyttyä?
Tilanne jossa joku pitää hallussaan khatia tai pureskelee sen lehtiä ei vaikuta minun elämänlaatuuni millään tavalla. Khatin pureskelun seurauksena on vain lievä piristyminen ja mikäli jollain on siihen vieläpä laillinen oikeus niin onko asiasta todellakin pakko tehdä suuri numero?