torstai 11. syyskuuta 2008

Päättäjäeliitti juhli 5,3:lla milj.eurolla


Paavo Lipposen (sd tietysti!) suuruudenhulluus on mennyt aivan käsittämättömiin sfääreihin! Hänen masinoimansa juhlinta maksoi meille veronmaksajille käsittämättömät 5,3 miljoonaa euroa. Tuolla summalla olisi saanut vaikkapa usealle sadalle vanhukselle taattua hoitopaikka, muuallakin, kuin sairaalan/vanhainkodin käytävällä. Tai mitä tuolla summalla olisikaan tehty nuorten mielenterveystyössä? Tai montako sairaanhoitajaa saisi tuolla summalla palkattua vuodeksi! Kyllä tilanne on se, hyvät kanssamatkustajat, että ensi eduskuntavaaleissa kannattaa äänestää nämä eliittijuhlijat suohon ja antaa äänensä todellisille kansanedustajille. Kenkää sietävät saada kaikki nämä tuhlarit!

Viime vuodelle keskittynyt monimuotoinen juhlinta tuli maksamaan selvästi enemmän kuin alunperin oli ajateltu. Kustannusten paisuminen herätti huomiota tuoreeltaan ja johti jatkotutkimuksiin. Ennakkoarvioissa kulujen määrä oli puolitoista miljoonaa vähemmän.

Eniten rahaa nieli 12-osainen eduskunnan historia, jonka viimeinen osa ilmestyi viime keväänä. Kirjasarjaan meni runsaat 2,7 milj. euroa.

Juhlatilaisuuksiin upposi runsaat 600 000 euroa. Summa pitää sisällään myös tavanomaiset valtiopäivien avajaiset ja päättäjäiset tuona vuonna sekä eduskuntavaalien tiedotuskampanjan.

Juhlakirjaan ja -konserttiin törsättiin rahaa

Yleisölle tarkoitetut näyttelyt Suomessa ja ulkomailla tulivat maksaman 430 000 euroa ja erilaisiin tapahtumiin eduskunta osallistui 340 000 eurolla. Eduskunta oli muun muassa rahoittamassa Savonlinnassa esitettyä uutta Isän tyttö -oopperaa.

Juhlavuoden kunniaksi valmistettu kuvakirja herätti huomiota kalleudellaan samoin kuin Kansallisoopperassa järjestetty juhlakonsertti. Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen joutui myrskyn silmään kaksoisroolinsa vuoksi. Hän oli sopimassa juhlista oopperan kanssa ja oli samaan aikaan oopperan säätiön hallituksen puheenjohtaja.

Eduskunnan tilintarkastajat tutkivat juhlavuoden tapahtumiin liittyvää rahankäyttöä ja löysivät kosolti moitittavaa. Samalla he tulivat paljastaneeksi yleisempiäkin ongelmia eduskunnan hallinnon työtavoissa ja kustannusten seurannassa.

STT

1 kommentti:

Ville kirjoitti...

niinpä niin, musiikkitalo sun muut ovat luonnollisesti tärkeämpiä kuin vaikkapa kaikille katto pään päälle tai oikeasti reilu minimipalkka kansalle.

"Samalla he tulivat paljastaneeksi yleisempiäkin ongelmia eduskunnan hallinnon työtavoissa ja kustannusten seurannassa."

olisipa mielenkiintoista tietää tarkemmin minkälaisia "ongelmia" on paljastunut!

äänestän Olavi Mäenpäätä.