torstai 19. kesäkuuta 2008

Tuberkuloosia Pikku-Huopalahdessa Helsingissä


Todennäköisesti maahanmuuttajasta peräisin oleva tartunta on sairastuttanut todennäköisesti maahanmuuttajaperäisen lapsen Pikku-Huopalahdessa, Helsingissä. Alueella, joka kuuluu muuten Helsingin uusimpiin lähiöihin, asuu paljon maahanmuuttajaperäisiä perheitä (tietenkin, koska uusi lähiö). On melkolailla varmaa, että sairastunut lapsi kuuluu maahanmuuttajataustaiseen perheeseen, vaikka Ilta-Hyysäri ei sitä viranomaisten vuoksi ilmoitakkaan. Että jo kauan aikaa sitten Suomesta lähes hävitetty tartuntatauti alkaa taas nostaa päätään, kiitos mamu-uskovaisten hyysäripoliitikkojen ja muiden vastaavien maahanmuuttajia haalivien naivien kettutyttöjen! Hyvää Jussia muuten kaikille, meikä lähtee perinteisesti mökille!


Pikku-Huopalahden ala-asteen oppilaalla Helsingissä on todettu tartuttava tuberkuloosi.

Tuberkuloosille altistuneet luokat ja oppilaat on selvitetty, ja heihin on oltu yhteydessä tarvittavien tutkimusten järjestämiseksi. Altistuneita on noin 60. Heille kaikille tehdään lääkärintarkastus.

Tuberkuloositapaus todettiin 10. kesäkuuta. Vielä ei ole selvinnyt, mistä koululainen sai tartunnan.

Lasten tuberkuloosi on Suomessa harvinainen sairaus. Maassamme todetaan vuosittain noin 300 uutta tapausta, mutta suurin osa niistä on yli 60-vuotiailla. Lapsia ja nuoria sairastuu tuberkuloosiin vuosittain alle kymmenen.

Tuberkuloosi tarttuu ihmisestä toiseen ilmateitse. Tartunta voi tapahtua, kun oleskellaan pitkään tai toistuvasti samassa tilassa hengitystietuberkuloosia sairastavan henkilön kanssa.

Tuberkuloosi on yleensä keuhkoissa esiintyvä krooninen sairaus. Sen komplikaatiot saattavat olla nopeasti tappavia. Tuberkuloosi paranee lääkityksellä. Iltasanomat

Ei kommentteja: