perjantai 27. kesäkuuta 2008

RMJ:n juhannusjuhlilla terroristien asettama pommi?


Poliisi ei kerro mitään, mutta luotettavista lähteistä on kuulunut, että poliisin terrorisminvastainen yksikkö olisi etsinyt pommia juhannusjuhlien aikaan. Monet terroristijärjestöt ovat uhanneet Suomea pommeilla aiemminkin, mutta epäonnistuneet tehtävässään. Nyt ilmeisesti oltiin hyvin lähellä todellista tapahtumaa, mutta mitään ei taaskaan löytynyt.(ehkä?) Se mikä on ihmeellistä Suomessa, kansalle ei kerrota mitään, vaan asetetaan tietämättömät kansalaiset vaaraan salailulla. Ihmeellistä kerrassaan. Itse en ainakaan aio mennä mihinkään yleisötilaisuuksiin lasteni kanssa, tai itseksenikään.

Poliisi vaikenee RMJ:n pommioperaatiosta

27.06. - 19:42 (Luotu: 15:24)

Porin poliisi on äärimmäisen vaitonainen tiedoista, joiden mukaan Kirjurinluodon Areenan viemäristöstä etsittiin RMJ:n aikana myös räjähdysaineita.

Satakunnan Kansa kertoo omista lähteistään saaneensa selville, että Suomen suurimman juhannusjuhlan aikana Kirjurinluodossa epäiltiin jonkin aikaa todellista pommivaaraa, johon poliisi suhtautui hyvin vakavasti. Lehdellä on luotettava tieto siitä, että poliisi hälytti paikalle pomminpurkuun erikoistuneita ammattisotilaita Porin Prikaatista.

Tapauksesta tiedotusvastuussa oleva Porin poliisi vaikenee lähes täysin. Ylikomisario Reima Lajunen kertoo, että räjähtävää materiaalia ei tutkinnassa löydetty.

Sitä, mitä viemäristöstä tarkalleen on löytynyt, Lajunen ei lähde kommentoimaan. Se on mukaansa tutkinnanjohtajan asian. Tämä palaa töihin kuitenkin vasta ensi viikolla.

Ylikomisario Lajunen kuitenkin korostaa, ettei yleisön turvallisuus ollut missään vaiheessa vaarassa.

- Jos näin olisi ollut, olisimme tiedottaneet ihan eri tavalla.

Pomminetsintäoperaatio tapahtui Areenalla suuren yleisön tietämättä. Tämä johtuu siitä, että räjähteitä etsittiin päälavan takana olevasta osasta viemäristöä.

Backstage-alue on normaalistiskin eristetty suurelta yleisöltä, ja RMJ:n aikana perjantai-iltapäivällä alue suljettiin joksikin aikaa kokonaan.Kulkua valvoivat järjestysmiehet poliisin tiukalla ohjeistuksella. Alue oli myös näkösuojattu mustilla pressuilla. Myöhemmin eristys poistettiin, ja koko backstage-alue avattiin normaaliin käyttöön.

Aamulehti

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

"Monet terroristijärjestöt ovat uhanneet Suomea pommeilla aiemminkin" -Voisitko valaista minua että milloin ja mitkä terroristi järjestöt ovat näin tehneet, kiitos :). Ihmeelliseksi on mennyt touhu Suomessa. Kyllä herranjumala tuollaisesta pommijutusta pitäisi kertoa.

PS: Kiitos tästä blogista, toivottavasti monet suomalaiset heräävät pian totuuteen!