perjantai 27. kesäkuuta 2008

Miksi kerjäläiset vievät viranomaisia kuin pässiä narussa?


EU-uskovaisten asettama vitsaus maallemme, Romanian romani-, l. mustalaiskerjäläiset, ovat taas aiheuttaneet kustannuksia ja häiriötä, tällä kertaa Hgin Malmilla. Nuo luonnonlapset olivat parkkeeranneet karavaaninsa Malmin poliisilaitoksen eteen, koska heidän turvapaikkahakemuksiaan ei oltu otettu vastaan mielestään säädetyllä tavalla. Ja Suomen vähemmistövaltuutettu peesaa näitä huijareita ja suorastaan yllyttää rikoksiin. Eikö tälle viranomaisten mielivallalle saada mitään tolkkua, tai tällainen viranomainen pois virasta virkavirhesyytösten keralla?

He tulivat ulkomaalaispoliisin yksikköön Malmin poliisilaitokselle yhtenä joukkona kolmen jälkeen. Hakijoiden joukossa on myös paljon lapsia.

- Tämä on pitkästä aikaa suurin joukko, joka hakee turvapaikkaa kerralla, ainakin EU-maasta, sanoo komisario Kaj Wahlman Helsingin ulkomaalaispoliisin vastaanottoyksiköstä.

Erikoisen tilanteesta teki myös se, että romanit olivat käyneet jo keskiviikkona ulkomaalaispoliisin yksikössä.

- Silloin he eivät puhuneet mitään turvapaikasta, vaan ilmoittivat vain haluavansa olla Suomessa ja tarvitsevansa rahaa ja asuntoja.

Yön aikana he olivat ilmeisesti kuulleet jostain, että turvapaikanhakija saa käytännössä kolmen kuukauden ilmaisen majoituksen sekä päivärahan.

- Heillä ei ole ilmeisesti mitään muuta syytä hakea turvapaikkaa kuin toimeentulon puute omassa maassaan, Wahlman sanoo.

Iltalehti kertoi tiistaina, että Romanian ja Bulgarian romanit ovat viime aikoina hakeneet yhä useammin turvapaikkaa Suomesta. Pelkästään Helsingissä heitä on puolensataa.

Toukokuun loppuun mennessä yksikään ei kuitenkaan ollut saanut turvapaikkaa.

"Kaoottinen tilanne"

Turvapaikkaa hakeneet 17 romania aiheuttivat paljon kaaosta Malmin poliisilaitoksen tuntumassa. He ilmestyivät Roban poliisilaitokselle keskiviikkona aamulla.

Sieltä heidät kuljetettiin ulkomaalaispoliisin yksikköön. Ensimmäistä romanien vierailua ulkomaalaispoliisin yksikköön kuvattiin kaoottiseksi.

Romanit leiriytyivät poliisin oven eteen ja metelöivät, kunnes poliisi poisti heidät siitä keskiviikkoiltana yhdeksältä. Uuden yöpaikan romanit löysivät Malmin torilta.

Uudelleen romaanit menivät poliisiasemalla torstai-iltapäivänä, kun ulkona alkoi sataa. Silloin he myös ilmoittivat haluavansa hakea turvapaikkaa. Iltalehti


Ei kommentteja: