torstai 1. marraskuuta 2007

Veronkiertoa ja huijausta etnisessä pizzeriassa


Olen aiemmissa blogeissani käsitellyt ulkomaalaisten omistuksessa olevien pizzerioiden ja ravintoloiden laajamittaista harmaata taloutta ja veronkiertoa. Nyt sentään saatiin yksi huijari kiinni ja liiketoimintakieltoon. Sinälläänhän tuosta ei ole mitään apua, sillä nyt tuomittu huijari jatkaa todennäköisesti toimintaa jonkun sukulaisensa nimellä ja mikään ei muutu. Uutisessa pisti silmään myös tuo maininta huijarin tilille ilmestyneistä säännöllisistä suurista summista. Ei siinä mitään ihmettelemistä ole, ne ovat rahanpesua yksinkertaisimmillaan. Suomen oikeuslaitos ja poliisi on vain niin puusilmiä, etteivät halua uskoa tällaista tapahtuvan. Varmaa varmempaa onkin, että jokainen etninen pizzeria ja ravintola on rahanpesun ja veronkierron keskus.

Kassan ohi pitsaa myyneelle liiketoimintakielto
ilma

Oulun keskustassa pitseriaa pitänyt mies on tuomittu liiketoimintakieltoon Oulun käräjäoikeudessa.

Käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona miehen kolmen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen kirjanpitorikoksesta ja veropetoksesta ja määräsi hänet kolmen vuoden liiketoimintakieltoon.

Ulkomaalaissyntyinen vuonna 1969 syntynyt mies pyöritti pitseriaa vilunkipelillä vuosien 1998-2002 aikana. Hän möi pitsoja, mutta ei lyönyt niitä kaikkia kassaan.

Käräjäoikeus katsoi miehen saavuttaneen kyseisinä vuosina noin 80 000 euron tulot ohimyynnin avulla. Miehen omalle pankkitilille tuli vuosien aikana myös suurehkoja summia rahaa, joiden alkuperä jäi epäselväksi.

Laiton toiminta paljastui pitseriaan tehdyssä verotarkastuksessa. Kaleva 31.10.2007

a.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

www.kebab.fi