keskiviikko 30. huhtikuuta 2008

Lipponen kääntää takkia


Ei kai kukaan nyt vakavasti tähän Lipposen selittelyyn usko? Ei jumalauta, tunnetuimpia Stasi, -ym. agentteja, mitä maa päällään kantaa ja kehtaa vielä sanoa, ettei muka ole vakoillut NL:n hyväksi! Voi hyvänen aika sentään! Ja pahimpia YLE:n stallareita vielä haastattelemassa, Maarit Tastula!

(Päivitetty: 09:06) (30.04 08:34) Entinen pääministeri Paavo Lipponen kertoo olleensa DDR:n tiedustelupalvelun Stasin manipuloinnin kohteena 70-luvulla. Yleisradion Punainen lanka -ohjelmassa tänään vieraileva Lipponen kertoo ensimmäistä kertaa laajasti suhteestaan Itä-Saksan tiedustelupalveluun. - Oli naurussa pitelemistä, kun tulivat neuvomaan, kuinka tulisi käyttäytyä, että olisi Neuvostoliitolle mieliksi. Silloin minä ajattelin, että nyt riittää, Lipponen toteaa Maarit Tastulan toimittamassa ohjelmassa. Lisäksi Lipponen ihmettelee median innostusta etsiä suomalaisia Stasin agentteja. Ohjelma tulee TV2:sta kello 22:05 alkaen. SKK

sunnuntai 27. huhtikuuta 2008

Maahanmuuttajat potkivat raukkamaisesti maassamakaavia uhreja


Pieksämäellä kulttuurinrikastuttajat ovat kunnostautuneet todella raukkamaisella tavalla. Kolme eri potkimistapahtumaa on kirjattu lauantailta. Kymmenen hengen maahanmuuttajajengi on käynyt yksittäisten suomalaisten kimppuun ja potkineet puolustuskyvyttömiä uhrejaan. Lisää tällaista, vai mitä ministerit Brax, Holmlund ja Thors?

Ulkomaalaistaustaiset miehet pahoinpitelivät kolme paikkakuntalaista Pieksämäellä.

Kaikki kolme pahoinpitelyä tapahtuivat Tallikadulla erillään toisistaan lauantain vastaisena yönä.

Asialla olivat poliisin mukaan ulkomaalaistaustaiset miehet, jotka liikkuivat noin 10 hengen porukassa. Kaikissa kolmessa tapauksessa maassa makaavia uhreja lyötiin ja potkittiin useita kertoja muun muassa päähän.

Pieksämäen poliisi on jo tavoittanut osan epäillyistä, mutta kaipaa yhä silminnäkijähavaintoja tapahtuneesta. Myös kaksi pahoinpitelyn kohteeksi joutunutta miestä on poliisin tietämättömissä.

Toinen miehistä piestiin Tallikadulla ajoradalla ja toinen Tallikadun vieressä olevalla parkkipaikalla.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Savon Sanomat. Iltalehti

torstai 24. huhtikuuta 2008

Maahanmuuttajien ajamat pimeät taksit vievät rahat ja pieksevät


Ahvenanmaalaisen Astrid Thorsin ja muiden moku-uskovaisten ministerien halajamat moniosaajat ovat kunnostautuneet yrittämisen saralla. Kun ei huvita tehdä rehellistä työtä vaikkapa taksirenkinä, niin he alkavat sitten pyörittämään omia "pisneksiään". Poliisin tietoon on tullut kymmeniä juttuja, joissa humalaisilta asiakkailta on viety kortit ja rahat ja vieläpä piesty matkan päätteeksi. Turussa muistaakseni pimeän taksin kuljettaja raiskasi kyytiin eksyneen nuoren naisen. Vaikka tuollaisten kyytiin nouseminen onkin omaa tyhmyyttä, varoitan silti kaikkia vahvasta humalatilasta huolimatta olemaan ottamatta tuollaista taksia. Ja ylipäätään nousemasta maahanmuuttajan tarjoamaan kyytiin, siitä saa vain vuorenvarmasti ikävyyksiä itselleen.

Poliisin tietoon on tullut toistakymmentä juttua, joissa pimeän taksin kyytiin nousseilta on viety lompakoita, pankkikortteja sekä kännyköitä kevään aikana Helsingissä. Uhrit ovat olleet yleensä vahvasti päihtyneitä miehiä.

Poliisin mukaan valetaksit pyydystävät asiakkaita lähinnä viikonloppuisin ravintoloiden lähettyviltä niiden sulkemisaikaan.

Tuhansia nostettu

Tekijöiden pyrkimyksenä on kyyditä asiakas pankkiautomaatille pankkikortin tunnusluvun urkkimiseksi. Kun se on saatu, tekijät nappaavat uhrilta kortin niin, ettei tämä huomaa mitään. Kortilla on sen jälkeen tehty nopeasti nostoja, enimmillään tuhansia euroja.

Tekijät ovat pyrkineet myös uhrin asuntoon kuljetuksen päätteeksi. Asunnoista on poliisin mukaan viety rahaa ja arvo-esineitä, muun muassa yhdeltä asianomistajalta anastettiin 3 000 euroa.

Ainakin yhdessä tapauksessa uhri piestiin, kun häneltä ei löytynyt kyytirahaa.

Useita tekijöitä

Poliisin arvion mukaan Helsingissä on liikkeellä useita pimeitä takseja. Kuljettajilla on yleensä apureita seurassaan. Poliisin tietoon tulleissa tapauksissa tekijät ovat useimmiten olleet ulkomaalaistaustaisia. Iltalehti


Nigerialaisen ja amerikkalaisen myymä vahva heroiini tappoi kaksi Helsingissä


Taas ovat moniosaajat olleet liikkeellä. Pitkään Suomessa asuneet nigerialainen ja amerikkalainen (tod.näk. myös nigerialainen), toivat Suomeen vahvaa heroiinia ja levittivät sitä pääasiassa Helsingissä. Kaksi helsinkiläistä narkkaria kuoli, mikä sinällään ei ole paha asia, mutta pahaa siinä on se, että nämäkin kulttuurinrikastuttajat saavat taas ilmaisen täysihoidon muutenkin täydessä vankilassa. Saunan taakse...

Helsinki, STT
Poliisi on saanut kiinni liigan, jonka epäillään tuoneen maahan kymmeniätuhansia käyttöannoksia erittäin vahvaa heroiinia. Poliisin mukaan aine on aiheuttanut alkuvuonna Helsingissä kaksi kuolemaa ja useita muita vakavia yliannostuksia. Molemmat kuolleet ovat helsinkiläisiä 30-40-vuotiaita miehiä.
Poliisi epäilee aineen maahantuonnista ja levityksestä yli kymmentä ihmistä, joista viisi on vangittu törkeästä huumausainerikoksesta.
Kahden ulkomaalaisen pääepäillyn uskotaan tuoneen maahan 1,5 kiloa heroiinia, jotka on myyty pääasiassa Helsingissä. Pääepäillyt ovat kotoisin Nigeriasta ja Yhdysvalloista, mutta he ovat asuneet pitkään Suomessa.
Poliisin mukaan suomalaiset liigan jäsenet ovat levittäneet ainetta eteenpäin. Poliisi on takavarikoinut noin 200 grammaa heroiinia ja kymmenientuhansien eurojen arvosta eri maiden rahaa.
- Tämän hetken tietojen mukaan koko organisaation yläpää on saatu selville. Alhaaltapäin levitysporras on hyvin laaja, sanoo tutkinnanjohtaja Jari Pynnönen. TS/STT

maanantai 21. huhtikuuta 2008

Myydään pois tuo sisäsiittoinen saari!


Jos emme saa muuttaa sinne, emmekä voi määrätä sen asioista ja nyt ne vielä haluavat Suomen ajastakin eroon, niin eikö olisi jo aika myydä koko paska ruotsalaisille? Mitä me oikeasti sillä teemme?

Ahvenanmaa haluaa Ruotsin aikaan

21.04. - 17:05 (Luotu: 17:04)

Ahvenanmaalla keskustellaan siirtymisestä Ruotsin aikaan. Sitoutumattoman ryhmän maakuntapäiväedustaja Danne Sundman katsoo, että maakunnan pitäisi ryhtyä käyttämään Ruotsin aikaa. Hänen esityksensä on saanut tukea maakuntapäivillä. Esitys on siirretty elinkeinovaliokunnalle, joka tarkastelee asiaa.

Suomi käyttää Itä-Euroopan aikaa. Jos Ahvenanmaa haluaa siirtyä Ruotsissa käytettävään Keski-Euroopan aikaan, pitää sen anoa lupaa viranomaisilta. Sitten Suomen pitää anoa Ahvenanmaan aikavyöhykkeen muuttamista.

Danne Sundmanin mielestä muutos hyödyttäisi Ahvenanmaata laajasti, koska kaikki rahoitusmarkkinoista Ruotsin televisioon toimii Keski-Euroopan ajassa. Muutos helpottaisi myös Ahvenanmaalla vierailevien ruotsalaisten turistien elämää.

STT

Maarianhamina/AL

Afrikkalaistaustaiset miehet kaupittelivat rahanväärennösvälineitä Turussa


Nämäkö ovat niitä meidät työvoimapulasta pelastavia maahanmuuttajia? Huijareita kaikki tyynni! Nyt siis kaupitellaan väärennösvälineitä, ei levitetä itse väärää rahaa. Mutta mikä/kuka/millainen on afrikkalaistaustainen? Mistä maasta, minkä niminen, jne.?

Turussa kaupiteltu rahanväärennysvälineitä

Turun poliisi epäilee kahden nuorehkon miehen kaupitelleen Turussa rahan väärentämiseen tarkoitettuja tarvikkeita. Afrikkalaistaustaiset miehet yrittivät myydä tyhjiä setelinippuja sekä eurojen väärentämiseen soveltuvia kemikaaleja. Poliisi pääsi miesten jäljille omien tutkimustensa avulla. - Miehet kaupittelivat eräänlaista formaattia, jonka avulla olisi heidän mukaansa voinut valmistaa aidon näköisiä seteleitä. Tuntuu aika erikoiselta, että se olisi onnistunut, kertoo rikoskomisario Pasi Vainio. Tapausta tutkitaan muun muassa törkeän petoksen yrityksenä.

Julkaistu 21.4.2008 16:47:35 TS

keskiviikko 16. huhtikuuta 2008

Poliisi varoittaa tiellä autoja pysäyttelevistä romianialaiskerjäläisistä


Varsinais-Suomen teillä on ollut harmia näistä Romanian muuttolinnuista, jotka kevään tullen ovat taas ministerien Brax, Holmlund ja Thors suosiollisella avustuksella pyrähtäneet maahamme. Nämä kerjäläiset ovat pysäytelleet autoja keskellä tietä ja aiheuttaneet runsaasti vaaratilanteita tielläliikkujille. Ilmeisesti ministerit eivät välitä siitä riskistä, että näistä pysäyttelyistä aiheutuvissa onnettomuuksissa mahdollisesti joku saa vielä surmansa! Helvettiin suomesta nämä ja vähän äkkiä! Täällä itä-Hgissäkin kävi eilen meikäläisen oven takana näihin ryhmiin kuuluva huonosti suomea puhuva kukkamyyjä, jonka passitin matkoihinsa. Väitti vielä, että heillä on poliisin antama lupa tähän kerjäysmuotoon. Pyytäessäni häntä näyttämään ko. lupaa, ei sitä kuitenkaan löytynyt.

Romanialaisten romanien kerjäläisryhmät ovat keskiviikon ja tiistain aikana pysäytelleet autoja valtateillä Varsinais-Suomessa. Poliisi on saanut asiasta runsaasti yhteydenottoja Turun ja Loimaan seudulla.

Turun poliisin mukaan ryhmät ovat pysäytelleet autoilijoita muun muassa Tampereen moottoritiellä sekä Raisiossa. Seurueet ovat yrittäneet kaupata pysäyttämilleen autoilijoille kultakoruilta näyttäviä esineitä. He ovat poistuneet paikalta nopeasti, ennen paikalle kutsutun poliisin saapumista.

Samaa on ilmennyt myös Loimaan seudulla. Loimaan poliisille on tullut liikennettä häiritsevistä seurueista kymmeniä soittoja kahden viime päivän aikana. Poliisi arvioi, että liikkeellä on useita porukoita, joihin kuuluu yhteensä kymmeniä henkilöitä.

Poliisi varoittaa ostamasta kerjäläisiltä mitään. Autoilijoita pysäyttelevistä seurueista tulee ilmoittaa heti hätänumeroon.

Poliisille valmistellaan parhaillaan ohjeita kerjäläisryhmistä aiheutuvien ongelmien käsittelyyn. Ohjeistuksen odotetaan valmistuvan viimeistään parin viikon kuluttua. STT/Iltasanomat

perjantai 11. huhtikuuta 2008

Hameisiin katosi kahvia 60 pakettia


Ja aina vaan hyysäreiden lempilapset vauhdissa! Ei saa kritisoida, mutta minkäs teet! Kuinka joku voi kantaa 80 kiloa kamaa hameessaan, ilman, että se näkyy ulospäin sen ihmeellisempänä? Jestas sentään, että nää on kekseliäitä, nää mustalaiset, pitäisi oikein palkita heidät yritteliäisyyden palkinnolla, mutta kun hyysäriviranomaiset kieltää senkin, kun sekin syrjii mustalaisia! Lukekaapas kommentteja Aamulehden uutisen jälkeen!

Hameisiin katosi kahvia 60 pakettia

10.04. - 22:29 (Luotu: 19:14)

Myymälän valvontakamera ikuisti lahjomattomasti, kun kolmen naisen seurue piilotti kahvipaketteja ja savukerasioita hameisiinsa Valkeakoskella. Tarkastuslaskelman mukaan kahvia katosi 60 pakettia.

Tampereen kihlakunnansyyttäjä oli niputtanut eri kokoonpanoissa liikkuneiden seitsemän naisen myymälävierailuista varkausrikospaketin, josta käräjäoikeus jakoi ehdottomia vankeusrangaistuksia.

Päätekijäksi arvioitu nainen sai vankeutta kolme kuukautta, kolme muuta 30-45 päivää. Pienen lapsen äiti pääsi 30 tunnin yhdyskuntapalvelulla. Kolmelle naiselle tuomittiin sakkoja.

Käräjäoikeus piti värikkäässä istunnossa hamekatselmuksen sen vuoksi, että syyttäjä vaati kahta hametta rikoksentekovälineinä valtiolle menetettäviksi.

Päätekijä vetosi, että ainakin hänen hameensa on niin täynnä reikiä, ettei siellä edes pysy mikään.

Kun käräjätuomari tutki hameen onkaloita, nainen tokaisi: "Laita itse se päälle. Me heitetään laukut painoksi. Katsotaan sitten, pystytkö kävelemään."

Käräjäoikeus ei halunnut luoda uutta oikeuskäytäntöä. Takavarikossa olleet hameet määrättiin palautettaviksi naisille.

Tampereen Pohtolan Valintatalosta katosi kahden naisen mukana elintarvikkeita lähes 500 euron arvosta. Valvontakameran kuvista näkyi, kun kaksi naista lappoi kaksin käsin tavaraa helmoihinsa.

He kävelivät kassan ohi tyhjien ostoskärryjen kanssa maksamatta.

Puolustus ihmetteli, miten kaksi ihmistä on voinut kantaa niin suuren määrän tavaraa. Sitä oli 306 yksikköä, joille kertyi asianajajan laskelmien mukaan painoa lähes 80 kiloa.

Kolmen naisen ryhmä saalisti myös Lempäälän Alkosta seitsemän pulloa laatukonjakkeja. Tuomioita tuli noin kymmenestä keikasta puolen vuoden ajalta. Saaliin yhteisarvo oli yli 2 600 euroa.

PEKKA PARANTAINEN

Aamulehti

Diplomaatteja epäillään kotiorjien pidosta Suomessa


Jonkin kolmannen luokan maan diplomaattien epäillään pitäneen kotiorjia Suomessa! (Mikä ...kele siinä on, ettei voi maan nimeä julkaista!?) On aikoihin eletty, tällainen maa pitäisi listata ulos samantein diplomaattistatuksesta ainakin täällä Suomessa, mielummin koko maailmassa! Kohta tähänkin uutiseen kommentoi tietysti joku kolmannen luokan moku-uskovainen hyysäri-viranomainen selityksineen, että se kuuluu "kulttuuriin", ei sitä saa kritisoida!

Kahden diplomaattisen edustuston työntekijän epäillään pitäneen kodeissaan työvoimaa orjuutta muistuttavissa olosuhteissa Suomessa.

Sanomalehti Keskisuomalaisen tietojen mukaan Suomessa asuneet ulkomaalaiset diplomaatit ovat rajoittaneet työntekijöidensä liikkumista ja teettäneet näillä hyvin pitkää päivää.

Lehden mukaan uhreiksi joutuneet kaksi naista pääsivät itse pakenemaan työnantajiensa luota.

Keskisuomalaisen haastattelema ulkoministeriön lakimies Sinikka Malmberg kertoo, että toinen tapauksista on poliisitutkinnassa ja siitä epäilty henkilö puolisoineen on poistunut maasta. Toinen uhreista on Suomessa ihmiskaupan uhrien suojajärjestelmän piirissä.

Vastaavanlaisia ulkomaalaisten työntekijöiden hyväksikäyttötapauksia on tullut Suomessa aiemmin ilmi lähinnä etnisissä ravintoloissa.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa on tullut ilmi lukuisia tapauksia, joissa kehitysmaista tulleiden edustustojen henkilökunta on tuonut lähtömaastaan erilaisia apulaisia.

(MTV3-STT)

”Romaneille samanlaiset vaatimukset kuin muillekin”


Itä-Suomen romaniasiavaliokunnan jäsen Unelma Kuokkanen tuulettaa pölyyntyneitä käsityksiä oikein kunnolla! Romanit saisivat hänen mielestään oppia elämään ihmisiksi, jottei syrjintää tapahtuisi. Tätähän moni on yrittänyt jo vuosikausia sanoa ja toitottaa, mutta hyysärit vastustavat ja romanit, kun ei kerran mitään tarvi tehdä elääkseen, tietenkin käyttävät tilaisuutta hyväkseen, sehän on selvä! Samaan syssyyn vaadin myös samanlaisia vaateita myös somaleille ja muille maahanmuuttajille!

Joensuu
Arttu Käyhkö

Yleisestä oppivelvollisuudesta huolimatta vain noin 75 prosenttia romaninuorista käy peruskoulun loppuun - ammattiin valmistuu vielä harvempi. Ongelma tiedostetaan, ja tilanne on ollut jossain määrin paranemaan päin, mutta työsarkaa riittää.

Itä-Suomen romaniasianvaliokunnan jäsenenä vuodenvaihteessa aloittanut kontiolahtelainen Unelma Kuokkanen syyttää romaninuorten heikosta koulutuksesta yhteiskuntaa, joka päästää romanit liian helpolla.

– Romanit ovat samanlaisia suomalaisia kuin muutkin, ja heille pitää olla samanlaiset vaatimukset, Kuokkanen sanoo.

Kuokkasen mielestä paapominen jatkuu aikuisiällä, mikä passivoittaa romaneja entisestään.

– Elämä on niin helppoa, ettei tarvitse etsiä töitä. Mennään vaan sossuun ja otetaan sieltä rahaa. Jos romanit käyttäisivät älykkyyttään oikein, meillä olisi eduskunnassakin oma edustaja.

Tiistaina vietettiin Kansainvälistä romanipäivää. Karjalainen

Romanit osallisena eläkeläisen tilin tyhjennyksessä


Valtaväestöön kuuluva mies tyhjensi eläkeläisen tilin Lapin kunnassa. Osallisena olivat myös romanipariskunta, jotka olivat ensin urkkineet eläkeläiseltä tilitiedot tämän kotoa varastetulla tiliotteella. Taas on oikein urakalla kustu silmään! Älkää nyt hyvät vanhukset ja muutkaan eläkeläiset päästäkö näitä huijareita koteihinne, sillä varmaakin varmempaa on, että jotain tapahtuu, tai tavaraa/rahaa katoaa!


11.4.2008 15:57

Rauman poliisi tutkii petossarjaa, jossa Lapin kunnassa asuvan eläkeläismiehen pankkitililtä on nostettu 5 300 euroa.

Apuna on käytetty väärennettyä ajokorttia.

Nostoja on tehty Turussa, Raisiossa, Naantalissa, Harjavallassa ja Helsingissä maaliskuun viimeisen ja huhtikuun 8. päivän välillä.

Poliisin mukaan miehen tiliin oli päästy käsiksi siten, että tuntematon pariskunta oli tullut eläkeläisen kotiin pyytäen päästä soittamaan puhelua. Puhelun soitettuaan he olivat poistuneet. Myöhemmin mies oli huomannut myös tiliotteensa kadonneen.

Kolmas henkilö tyhjensi tilin

Poliisi epäilee, että asialla oli romanipariskunta, sillä naisella oli yllään musta samettinen kokohame. Molemmat olivat noin 40-vuotiaita. He olivat liikkeellä viininpunaisella farmariautolla.

Kumpikaan heistä ei mennyt pankkeihin itse, vaan nostot teki iäkkäämpi mies, joka käytti eläkeläisen nimiin kirjoitettua väärennettyä ajokorttia. Mies on noin 180 senttiä pitkä ja hoikka. Hän on kalju otsalta ja päälaelta, ja hänellä on valkoinen parta. Hän käytti kultasankaisia silmälaseja.

Havaintoja epäillyistä voi ilmoittaa Rauman poliisille numeroon 071 8746100.

STT/Iltalehti

Eläkeläisen tililtä vietiin 5 300 euroa

(11.04 14:33) Lappilaiselta eläkeläiseltä katosi tililtä 5 300 euroa maalis-huhtikuun vaihteessa. Rahat nostettiin väärillä henkilöpaperilla eri kaupungeissa. Väärällä henkilötunnuksella esiintynyt, valtaväestöön kuuluva mies on noin 175-180 senttiä pitkä, hoikka, harmaatukkainen ja valkopartainen. Lisäksi mies on sekä päälaelta että otsalta kaljuuntunut ja hänellä oli kultasankaiset silmälasit. Miehen oikea käsi oli liikkumaton. Tilitietojen hankkijaksi epäillään noin 40-vuotiasta romanipariskuntaa, joka halusi soittaa eläkeläisen asunnosta puhelun maaliskuun lopulla. Mahdolliset vihjeet voi soittaa Rauman rikospoliisille numeroon 071 874 6100. SKK

Suomalainen Staraoke voitti Emmyn


Suomalainen lasten viihdekilpailuformaatti Staraoke on voittanut parhaan interaktiivisen tv-sarjanEmmy-palkinnon! Räppäri-lauluntekijä-
lastenviihdyttäjä-Kana, l. Marianne Alanen, juontaa ko.ohjelmaa, joka on ollut erityisen suosittu lasten keskuudessa. Hyvä Suomi!!
(11.04 12:08) Suomalainen Staraoke-laulukilpailuformaatti on voittanut parhaan interaktiivisen tv-sarjan Emmy-patsaan. Palkinnot jaettiin tiistai-iltana Ranskan Cannesissa. Staraoken kohderyhmä on lapset. Formaatti yhdistää televisio-ohjelman vuorovaikutteiseen laulupeliin. Staraoken on tuottanut Intervisio. Pohjoismailla oli Cannesissa muutakin menestystä kuin Staraoke. Ruotsalainen roolipelisarja Sanningen om Marika sai parhaan vuorovaikutteisen tv-palvelun palkinnon. Interaktiiviset Emmyt jakaa International Academy Of Television Arts & Sciences. STT/Satakunnan Kansa

98% vastanneista haluaa estää kerjäläisten maahanpääsyn jo rajalla


Kansa on taas puhunut! Kyselyyn vastanneista jopa 98% haluaa, että kerjäläisten maahanpääsy estettäisiin jo rajalla ja täällä oleville samantien passistus kotimaahansa. Kuten aina ennenkin, kysely on tehty hyvien kyselyiden mukaisesti riittävän suurella otannalla. Ugh, päätös on tehty, eikä siitä voi valittaa!

tiistai 8. huhtikuuta 2008

Intialaismies tuomittiin laittoman maahantulon järjestämisestä ehdolliseen vankeuteen


Tämäkin uutinen oli saanut Hesarissa toisenlaisen sävyn. Syyttäjä ja rajavartiolaitos olivat tehneet oikein viran velvoittamalla tavalla ja haastaneet kaksi intialaista oikeuteen ihmiskaupasta, mutta Vantaan käräjäoikeus tuomitsikin valtion korvauksiin, huomioimatta lainkaan, tai hyvin vähän faktoja, joita em. viranomaiset esittivät. Ja nyt sitten Hyysärin toimittaja repi allaolevan uutisoinnin tästä! Voi hyvänen aika sentään. Selvä signaali annettiin taas maailman rikollisille maahanpyrkijöille, että Suomeen vaan, sieltä saa omaisuuden, kun pelaa korttinsa oikein. Kyllä se on omaisuus, nuo korvaukset, joillekin!


Suomen valtio on joutumassa käräjille vastaamaan kahden törkeästä ihmiskaupasta syytetyn intialaistaustaisen veljeksen korvausvaatimuksiin syyttömänä vangitsemisesta.

Pitempään sellissä istunut mies vietti kaltereiden takana 106 vuorokautta ja hänen veljensä 84 vuorokautta.

Vantaan käräjäoikeus hylkäsi kaksikon ihmiskauppasyytteet viime heinäkuussa.

Oikeussalissa ei löytynyt mitään näyttöä rajavartiolaitoksen ja syyttäjän epäilyille, että veljekset olisivat erehdyttäneet ja uhkailleet intialaismiehen Suomeen työskentelemään ilman palkkaa torikaupassa ja ravintolassa 2005–2007.

Vapauttava tuomio on jo saanut lainvoiman, koska kukaan ei valittanut siitä hovioikeuteen.

Miehet jättivät valtiolle korvausvaatimukset. Kauemmin sellissä istunut vaati 43 200:aa euroa ja lyhyemmän ajan istunut 25 200:aa euroa.

Valtiokonttori arvioi kaksikon kokemat kärsimykset selvästi pienempien summien arvoisiksi. Kauemmin istunut saa 8 080 euroa ja vähemmän istunut 12 600 euroa korvauksia.

Edellinen saa siten 75 euroa yhdeltä sellivuorokaudelta ja jälkimmäinen 150 euroa. Valtio korvaa syyttömästi vangituille keskimäärin sata euroa päivältä.

Kauemmin istuneen korvauksia pienensi tiettävästi se, että hänet tuomittiin samassa oikeudenkäynnissä laittoman maahantulon järjestämisestä 60 päiväksi ehdolliseen vankeuteen.

Mies oli lähettänyt turistiviisumihakemusta varten kutsun, vaikka hän tiesi, että kutsuttava intialaismies aikoi jäädä Suomeen.

"Aiomme haastaa valtion oikeuteen. Korvaukset ovat aivan minimaaliset", veljesten asianajaja Risto Lehtonen kertoo.

He aikovat vedota kanteessaan siihen, että vangitut ovat perheellisiä miehiä, joista toisella on kaksi pientä lasta ja toisella yksi kouluikäinen lapsi.

"Koko tapahtuma oli väärinkäsitysten summa", asianajaja Lehtonen huomauttaa.HS

sunnuntai 6. huhtikuuta 2008

Poliisi tutkii yhä toissa talven raiskauksia Oulussa


Aina vaan on maahanmuuttajajengin tekemät joukkoraiskaukset selvittämättä Oulussa. Herää epäilys, että viranomaisia olisi kehotettu jättämään asia ns.pöydälle, sillä tekijät ovat olleet ulkomaalaisia, todennäköisesti vastaanottokeskuksen elättejä. Nämähän tunnetusti nauttivat ylempien viranomaisten, kuten ministereiden, vähemmistövaltuutetun ja apulaisoikeuskanslerin erityissuojelua.

Oulu. Reilu vuosi sitten Oulun keskustassa sattuneet raiskaukset ovat yhä selvittämättä. Rikoskomisario Kari Rantanen Oulun poliisilaitoksen väkivaltatoimistosta kertoo, että parhaillaan poliisi analysoi ja vertailee teknisen tutkinnan tuloksia.

"Tapauksia ei ole haudattu, mutta ratkaisut riippuvat aina monesta eri tekijästä. Ihmekeinoja näiden selvittämiseksi meillä ei ole", hän toteaa.

Rantanen itse on toiveikas, että tapaukset voidaan vielä selvittää.

"Kyllä se on tätä päivää, että rikos voi jäädä selvittämättä, vaikka meillä Suomessa on toistaiseksi suhteellisen hyvät selvittämisprosentit. Mutta onhan tapauksia, joissa lain koura on ollut yllättävän pitkä."

Rantanen muistuttaa, että raiskausten selvittämistä vaikeuttaa muun muassa uhrin šokkitila. Uhri ei välttämättä pysty antamaan tarkkoja tietoja tapahtuneesta. Joskus käy jopa niin, että tiedot johtavat tutkintoja harhaan. Tällaisissa tapauksissa ratkaisua haetaan teknisin keinoin.

Oulun keskustassa ja sen lähituntumassa tapahtui viime ja toissa vuoden vaiheessa kolme raiskausta, jotka herättivät laajaa julkisuutta ja kiivasta keskustelua. Kahdessa rikoksessa kyse oli joukkoraiskauksesta.

Omia havaintoja vähätellään

Tapaukset herättivät ihmettelyjä, miten kukaan ei ollut nähnyt keskellä kaupunkia tapahtunutta rikosta. Esimerkiksi Oulun kaupunki on luvannut ratkaisevasta vihjeestä palkkion, mutta sellaista vihjettä ei ole saatu

"Nykyään välinpitämättömyys on lisääntynyt ja arvot ovat koventuneet. Ihmisillä ei ole huolta eikä halua kiinnostua siitä, mitä lähimmäisille tapahtuu. Tapauksiin ei haluta sotkeutua hankaluuksien ja vaivannäön pelossa", Rantanen pohtii.

Rantanen tietää, että monet myös vähättelevät omia havaintojaan eivätkä sen vuoksi kerro niitä viranomaisille. Toisaalta ratkaisevin tieto voi tulla jopa vuosien päästä tapahtuneesta. HS/STT


torstai 3. huhtikuuta 2008

Veronmaksajan kukkaro taas auki kerjäläisten vuoksi Helsingissä


Helsingin kaupunki aikoo järjestää kerjäläisfoorumin yhdessä muiden kaupunkien kanssa. Ei siinä mitään, on hyvä, että asioista keskustellaan ja suunnitellaan, mutta tekoja täytyy myös näkyä. En ymmärrä, miksi tätä(kään) ongelmaa ei voida ratkaista suoraviivaisemmin. Yksinkertaisesti estetään kerjäläisten pääsy maahan välittämättä kaikenmaailman piipertäjien puhinoista ja vastalauseista. Miksi Suomen aina täytyy noudattaa kirjaimellisesti EU:n ja muun maailman säätämiä asetuksia, kun eivät muutkaan EU:n jäsenvaltiot sitä tee, jos on kansallinen etu kyseessä? Ihmettelen vain näitä poliitikkojen kumarruksia ja pyllistyksiä itään ja länteen.
Mitä sinun mielestäsi näille kerjäläisille pitäisi tehdä? Anna äänesi viereisessä kyselyssä!
Voit valita myös useamman vaihtoehdon. (Edit: Huom! Kysely on loppunut!)

Helsingin kaupunki järjestää kaksipäiväisen keskustelufoorumin kerjäläisongelman hoitamisesta. Foorumiin osallistuu edustajia useista Suomen suurista kaupungeista.
Tarkoituksena on pohtia yhteisiä menettelytapoja kaupunkien ja eri viranomaisten kesken.

Helsinkiin odotetaan ensi kesänä satoja romanialaiskerjäläisiä, ja ongelman odotetaan leviävän myös muihin Suomen kaupunkeihin.

Helsinki on hakenut apua kerjäläisongelman ratkaisemiseen myös yhteistyöstä romanialaisviranomaisten kanssa.

YLE Uutiset